HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
Milas Belediyesi 2024 Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı. Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz başkanlığında Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 16 ana gündem 1 ek gündem ve İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporları görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından İmar Komisyon Raporları okundu. Görüşülen maddelerden bazıları Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen maddelerin görüşülmesi için meclise kısa bir ara verildi. Aranın ardından ise kararlar Plan Bütçe Komisyonu Başkanı tarafından okundu.
2024 YILINDA ÜCRETSİZ OLACAK…
İlçemizin çeşitli mahallelerinde belediyemiz tarafından yapılan düğün salonlarının ve sosyal amaçlı kullanılan alanların düğün, sünnet, nişan, mevlit vb. organizasyonlarda kullanılması ile ilgili vatandaşlarımız tarafından talepte bulunulmakta olup, Belediyemize ait ekte belirtilen çeşitli mahallelerde bulunan alanlardan salon kiralama ücreti alınıp alınmayacağı talebinin görüşülmesi maddesi için alınan karara göre, Belediye bünyesinde kırsal mahallelerde yapılan sosyal amaçlı alanlarda düğün, sünnet, nişan ve mevlüt gibi organizasyonlar için tüm mahalleler henüz tamamlanmadığından ve sosyal alanların tamamlanma çalışmaları devam ettiğinden 2024 yılında ücret alınmamasına karar verildi.
ÇOCUK OYUN EVİ ETKİNLİK MERKEZİ’NİN ÜCRETİ BELİRLENDİ…
Belediyemiz Sosyal Yardım Yönetmeliğine göre dar gelirli ailelerin başvuruları değerlendirildiğinde P barajını aşan aile sayısı yetersiz olduğundan, hizmet verilen çocuk sayısı kapasitesinin çok altında kaldığından Belediyemize ait Çocuk Oyun Evinde 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminden başlayarak 3-6 yaş arası çocuklara hizmetin yürütülmesinde yapılacak harcamalar dikkate alınarak sosyal belediyecilik adı altında belirlenecek en düşük tarife üzerinden alımların yapılması amacıyla ücret tarifesinin belirlenmesi talebinin görüşülmesi maddesi gereğince Çocuk Oyun Evi Etkinlik Merkezinin ücretinin her bir çocuk için aylık KDV dahil 5.000,00 TL olarak belirlenmesine Plan Bütçe Komisyonu tarafından karar verildi.
LABRANDA SU ÜCRETLERİ BELİRLENDİ…
Meclis Gündeminin ek gündem maddesi olan İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüzce üretilen; dolum ve satışı yapılan Labranda Su fiyatlarının üretim ham maddeleri kur artışından etkilendiğinden kurdaki iniş ve çıkışların dikkate alınarak damacana – pet su gurubu satış fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi talebinin görüşülmesi maddesi gereğince belirlenen fiyatlar şu şekilde oldu;
0,33 Litre Pet Su(24’lü) : 38,00 TL+KDV
0,50 Litre Pet Su(12’li) : 21,25 TL+KDV
1 Litre Pet Su(6’lı) : 22,00 TL+KDV
1,50 Litre Pet Su(6’lı) : 22,00 TL+KDV
5 Litre Pet Su(4’lü) : 37,00 TL+KDV
19 Litre Damacana : 15,50 TL+KDV
Plan Bütçe Komisyon Raporlarının okunmasının ardından Haziran Ayı Meclisi tamamlandı. Milas Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı ise 5 Temmuz Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşecek.

 


 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas’ta YKS maratonu TYT ile başladı…Önceki Haber

Milas’ta YKS maratonu TYT ile başladı…

Milas Belediyesi Buğday ve Tritikale Hasadı GerçekleştirdiSonraki Haber

Milas Belediyesi Buğday ve Tritikale Has...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar