Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Güllük Mandalya halka arz edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güllük Mandalya halka arz edecek
Borsa İstanbul’da 38 şirketin halka arzı tamamlanıp rekor kırılırken, SPK başvurusunu yapıp taslak izahnamesini yayınlayan şirketler arasına Güllük Mandalya Turizm ve Liman Hizmetleri A.Ş.’de eklendi. Taslak izahnameye göre şirketin halka arzı oransal dağıtım yöntemi ile gerçekleşecek olup, 24.000.000 TL nominal değerli payları satışa sunulacak. Borsa İstanbul’da #GLMND kodu ile işlem görecek.

Güllük Mandalya Limanı’nda, dökme ve torbalı feldspat, blok veya işlenmiş mermer, kalsit, zımpara taşı, kuvars ve diğer dökme ve paketli yüklerin yükleme ve boşaltımı işlemi yapılmaktadır.
GÜLLÜK MANDALYA HALKA ARZ DETAYLARI
Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz edilecek payların toplam nominal değeri 24.000.000 TL olup, bu payların 7.200.000 TL nominal değerli kısmı sermaye artırımı suretiyle ihraç edilecek olup (B) grubu şirket paylarından, 16.800.000 TL nominal değerli kısmı ise mevcut ortaklara ait halka arz edilecek paylardan oluşmaktadır.
3 İŞ GÜNÜ BOYUNCA TALEP TOPLANACAK.
Halka arzda satış, A1 Capital liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En iyi gayret aracılığı” yöntemi ile gerçekleştirilecektir.
Yurt içi bireysel yatırımcılara dağıtım; Oransal dağıtım yöntemine göre yapılacaktır.
ŞİRKET TARAFINDAN VERİLEN TAAHHÜT
Şirket paylarının, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca, herhangi bir bedelli sermaye artırımı yapılmayacağı ve dolaşımdaki pay miktarının artırılmayacağı taahhüt edilmiştir.
HALKA ARZ GEREKÇESİ
Şirket paylarının halka arzı ile şirketin liman vinci ve iş makinası yatırımları, iskele tamiratları ve ilave iskele yatırımı, geri saha açık ve kapalı depo yatırımı, güneş enerjisi santrali yatırımı ve ileride doğabilecek fırsatların şirkete kazandırılabilmesi için ihtiyaç duyulan nakdin karşılanması, sermaye artırımının halka arz yoluyla yapılarak Şirketin adil piyasa değerinin belirlenmesi, kurumsallaşma ve şirket bilinirliğinin artırılması hedeflenmektedir.
Halka arz gelirleri, liman vinci ve iş makinesi yatırımları, iskele tamiratları ve ilave iskele yatırımları, geri saha açık ve kapalı depo yatırımı ve GES yatırımlarının finansmanı alanlarında kullanılması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amatör Spor Haftası başlıyorÖnceki Haber

Amatör Spor Haftası başlıyor

Beçin FK Vites Yükseltti Peşpeşe Transferler..Sonraki Haber

Beçin FK Vites Yükseltti Peşpeşe Transfe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar