Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Emlak Danışmanlığı ve Oto Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları 25 - 29 - 30 Aralık tarihlerinde yapılacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emlak Danışmanlığı ve Oto Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları 25 - 29 - 30 Aralık tarihlerinde yapılacak!
Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme Koordinatörü Mehmet Sert, Emlak Danışmanlığı ve Oto Alım Satım Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 4 ve Seviye 5 Sınavlarının 25 – 29 - 30 Aralık 2020 tarihlerinde Milas'ta yapılacağını açıkladı. MYK mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının Covid 19 pandemi önlemleri alınarak yapıldığını ifade eden Sert, kayıtların devam ettiğini söyledi.

 

 

Emlak Danışmanlığı ve Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarının Aralık ayı sonunda yapılacağını belirten Sert, Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Ağustos 2020 tarihinde revize olarak tekrar yayınlanan ikinci el motorlu kara taşıtları yönetmeliği esasıyla yetki belgesi uygulamasının yürürlüğe girmesi ile birlikte zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesi olmadan oto alım - satım işlemlerinin artık yapılamayacağını ifade ederek, “yetki belgesi alımında zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesi sınavları Anahtar Teslim Akademi ve Başarı Anahtarı Sınav Merkezi ile Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından 25 – 29 - 30 Aralık 2020 tarihlerinde Milas’ta yapılacak” dedi. Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarının ticari açıdan zamanlamasının önemli bir fırsat olduğunu belirten Sert “bu süreç iyice değerlendirilmelidir” diye görüşlerini belirtti.

İLK VE ORTAOKUL MEZUNLARI YENİDEN SEVİYE - 5 MYK SINAVLARINA GİRME FIRSATINI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİDİR!

15 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan yönetmelikle 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Belgesini almamış olan ilk ve ortaokul mezunu işletme sahiplerinin mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına katılamadığını ve böylece yetki belgesi başvurusunda aranan seviye 5 belgesi olmadığı içinde yetki belgesi alamayacaklarını da dile getiren Sert, “İlkokul ve ortaokul mezunu olup vergi kaydı ve ya oda kaydı bulunan meslektaşlarımızın yetki belgesi için zorunlu olan motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu Seviye -5 Sınavlarına girmelerinin mesleki sivil toplum kuruluşları ile belgelendirme kuruluşlarının çalışmaları sonucu tekrar seviye -5 sınavlarına girme hakkının önü açıldı. Bu sektördeki iş yeri sahiplerinin ivedi olarak mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına katılarak belgelerini almaları ve yönetmeliğin diğer ilgili maddelerindeki şartları yerine getirerek başvurmaları önem arz ediyor” dedi.

BÖLGENİN EN ÇOK SINAV YAPAN KURUMUYUZ!

Bugüne kadar Milas ve Muğla ilçeleri ile birlikte çevre iller dahil olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden gelerek sınava katılan aday sayısının beklentilerinin çok üzerinde olduğunu belirten Sert “galericiler ve ikinci el motorlu kara taşıtları alım satım danışmanlığı ile emlak danışmanlığı yapan sektör çalışanı ile iş yeri sahiplerinin mesleki yeterlilik belgesi sınavlarında kurum olarak tercih edilmeleri konusunda önemli bir yere sahibiz. Bu da iş dünyasındaki almış oldukları ahilik anlayışı çerçevesinde halkla olan diyalog ve samimiyet her daim her zaman her yerde esnaf ve işletmelerimizle uzun yıllardır sürdürdüğümüz ilişkilerden kaynaklanıyor. MYK konusunda bilgi ve yardım amaçlı gelen taleplere hiçbir maddi beklenti içinde olmadan da karşılık veriyoruz” dedi.

SINAV BAŞVURU VE KAYIT

Sınavlara katılmak ve belge almak isteyenlerin İsmetpaşa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Sünnetçioğlu Apartmanı adresinde yer alan Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme LTD. ŞTİ.’ye veya 0 505 999 99 48 – 0 505 999 48 48 - 0 555 888 9948 numaralarından ve www.ustalikbelgesi.com internet adresi üzerinden iletişime geçip, kayıt yaptırabilecekler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI'NDAN KAN BAĞIŞI.Önceki Haber

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI'NDAN KAN BAĞIŞI...

GELECEK PARTİSİ HAFTAYA ZİYARETLERLE BAŞLADI..Sonraki Haber

GELECEK PARTİSİ HAFTAYA ZİYARETLERLE BAŞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar