BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

Ekspertiz zorunluluğu başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekspertiz zorunluluğu başladı
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Çıkarılan yeni yasayla bugünden itibaren TSE belgeli ekspertiz firmalarından raporlu olmayan araçların satışı yapılamayacak. Milas'ın TSE belgeli ekspertiz firması Dynobil Milas yetkilileri, araç sahiplerine uyarılarda bulundu.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

İkinci el araç satışında bir takım mağduriyetleri sona erdirmek için getirilen ekspertiz raporu zorunluluğu bugün itibariyle başladı.

Araç alım-satımda artık ekspertiz raporu olmadan satış işlemi gerçekleştirilemeyecek. İkinci el olarak satılacak her araç için rapor almak şart olacak.

Ticaret Bakanlığı'nın yönetmelik değişikliğiyle artık kilometre düşürme, aracın hasarını, kazasını gizleme gibi dolandırıcılıklara kadar varan hileler son bulacak.

Yeni yönetmelik hhakkındabilgiler veren Dynobil Milas yetkilisi, Türkiye’de yıllık 5,5 milyon aracın el değiştirdiğini bu araçların birçoğunun hasarlı olarak satışı yapıldığını ve kişilerin 2. el araç alırken hasar durumunu sorgulamadan veya Ekspertiz yaptırmadan satın aldığını daha sonrasında mağdur olduğunu ifade etti.

TSE BELGESİ OLMASI ŞART

Dynobil Milas, 2. el araba alacak olan kişilerin kesinlikle ekspertiz yaptırmadan 2. El araba almamalarını, kontrolü yapılacak ekspertiz firmasında TSE tarafından verilen MYB (Meslek Yeterlilik Belgesi) sahibi firmaları tercih etmelerini ve belgesi olmayan firmalardan alınacak raporun noterde satış yaparken geçerli olmayacağını ifade etti.

OTO EKSPERTİZ NE YAPAR

Araba önce motoru ve alt takımlar kontrol edilir, aracın OBD bağlantısıyla aracın beyindeki hasar kayıtlar sorgulanır daha sonra sırasıyla Yanal kayma, Süspansiyon, Fren testi sonrasında Aracın Performans değerleri ölçülür ve müşteriye rapor halinde sunum yapılır. Bu şekilde 2. El arabayı alacak olan kişinin aklında soru işareti kalmaz ve sonrasında satış yapılır.

Ekspertiz raporunda ikinci el motorlu kara taşıtının özellikleri, arıza ve hasar durumu ile kilometre bilgilerine yer verilecekken 8 yaş veya 160 bin kilometrenin üzerindeki ikinci el motorlu kara taşıtları için ekspertiz raporu alınması zorunlu olmayacak.

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şampiyonlar ‘Gözlükle’ ödüllendirildiÖnceki Haber

Şampiyonlar ‘Gözlükle’ ödüllendirildi

PARTİLİLER BÜYÜK ŞEHİR ADAYLARINA MİLAS'TA NE KADAR OY VERDİ..Sonraki Haber

PARTİLİLER BÜYÜK ŞEHİR ADAYLARINA MİLAS...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar