BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

Dr. Mete Ersoy “YIKILIYOR”… Merkez “İKİLİ” Eğitime Geçecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. Mete Ersoy “YIKILIYOR”… Merkez “İKİLİ” Eğitime Geçecek!
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
İlçemizde yaşanan depremlerin ardından başlatılan Deprem Güvenlik Tahkiki Ve İnceleme Çalışmaları sonucu hazırlanan raporda Dr. Mete Ersoy İlkokulu ‘deprem riski taşıyan okul’ olarak tespit edildi ve okul hakkında yıkım kararı alındı. Yaşanan gelişmenin ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama yapılarak Dr. Mete Ersoy İlkokulu öğrencilerinin, Merkez İlkokulu binasına taşınacağı ve Merkez İlkokulu’nun ikili eğitim yapacağı bildirildi. Merkez İlkokulu velileri ise Dr. Mete Ersoy öğrencilerinin okullarına gelmesiyle ilgili tepki göstererek daha uygun şartlarda bulunan okulların olduğunu ifade ettiler. Bazı veliler ise Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar gruplar halinde giderek yetkililerle görüşmeye çalıştılar.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

1994 yılında merhum Dr. Mete Ersoy tarafından inşa ettirilen Dr. Mete Ersoy İlkokulu’ndan, 2021 Mayıs ayında Denizli Üniversitesi tarafından alınan numuneler üzerine yapılan incelemeler sonuçlandı. Dr. Mete Ersoy İlkokulu deprem riski taşıyan okul olarak tespit edildi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, okulda öğrencilerin eğitim öğretim yapmalarına imkân olmadığı ve tehlike oluşturması nedeniyle yıkımına karar verildiği bildirildi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 23 derslikli Dr. Mete Ersoy İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmesi için taşınabileceği okullar ile ilgili sayısal bilgiler, adres yakınlığı ve sınıf seviyesi göz önünde bulundurularak detaylı bir çalışma yapıldığını belirterek şunları söyledi: 
“Yaptığımız çalışma neticesinde Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’nun 16, Şehit Erkan Karataş İlkokulu’nun ise 11 derslikten oluşması nedeniyle ikili eğitime yetersiz kaldıkları sonucuna vardık. Milas Merkez İlkokulu’nun 23 derslikten oluşması, adres olarak her iki okulun birbirlerine yakın olması, her iki okul öğrencilerinin de yaş seviyelerinin aynı olması ve fiziksel olarak da (masa, sıra boyu, tuvalet özellikleri) her ikisinin ilkokul olması sebebiyle Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nun Merkez İlkokulu binasında ikili eğitim yapması kararını aldık.”
VELİLELER İSYANDA
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Dr. Mete Ersoy İlkokulu öğrencilerinin artık Merkez İlkokulu’nda eğitim öğretim göreceğini öğrenen bazı veliler duruma tepki gösterdiler. 
Pandemi ve eğitim öğretim koşullarını göz önünde bulunduran velilerin bir bölümü toplanarak Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmeye çalışırken, bir bölümü de sosyal medya hesapları üzerinden eleştirilerde bulundular. 
Tepki gösteren velilerden bazıları “Dr. Mete Ersoy İlköğretim Okulu'nun bizim okulumuza pazartesi günü itibariyle taşınması ve okulumuzda ikili eğitimin yapılması planlanmış. Bu durum bizlerin tüm düzenini değiştirecek hem okulun fiziki şartları hem kendi bireysel durumumuz bundan olumsuz etkilenecektir. Ders süreleri 35 dakika teneffüs süreleri 5 dakika. Çocuklar ya çok erken gidip gün ortasında ya da geç gidip geç saatte gelecekler. Her iki durumda da çocukların bakımı, katıldıkları kurslar, evde yalnız başına kalması gereken çocukların bu kadar boş zaman ve başıboş kalmaları büyük sorun. Etütler elbette iptal edilecek. Tüm demirbaşların iki okulla paylaşılması bunun bize yeni masraflar yükleyeceği çok açık. Pandemi ortamında bu model hastalıkların (sadece corona değil) daha hızlı yayılmasına sebep olacağı da çok açık. Okula 3 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş ve bu rapora rağmen bugüne kadar eğitim sürdürülmüş. Devlettin kaynakları bizim kaynaklarımız gibi sınırlı değil. Civarda bulunan boş ya da öğrencisi az bir okula ya da çeperdeki bir okula taşımalı eğitim verebilir. Kamudan büyük değiliz. Bu arada en uygunu Mete Ersoy Ortaokulu ile ikili olmaları ortaokulun 16 dersliği var. İlkokulun 20 şubesi var ama sınıf mevcutları az şubelerin birer tanesini birleştirirlerse sayı tutmuş olur. Bu arada 4 öğretmen açıkta kalıyor. Ama 700 aile sıkıntıdan çıkmış oluyor” dedi.

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Toplantı Gerçekleşti.Önceki Haber

İlk Toplantı Gerçekleşti.

Genel Başkandan Belediyeye ZiyaretSonraki Haber

Genel Başkandan Belediyeye Ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar