Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

DP’ KONRESİNE GENEL BAŞKAN UYSAL’DA KATILDI.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DP’ KONRESİNE GENEL BAŞKAN UYSAL’DA KATILDI.
DP Milas İlçe Teşkilatı tarafından Milas Belediye Evlendirme Salonu’nda Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Genel kurula DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ilçemizde bulunan siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer katıldı.

Divan başkanlığına eski milletvekili İrfettin Akar, katip üyeliğine Cüneyt Hafız, Mustafa Ültanır ve Ortaca İlçe Başkanı Hayerttin Tuncer’in seçilmesiyle başlayan genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle devam etti. 
Divanın yerini almasının ardından ilçe başkan vekili Cemal Çakıroğlu genel kurulun açılış konuşmasını yaparak yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarını okudu. 
İŞTE BUGÜN BU YÜZDEN BURADAYIZ
Genel kurul ilçe başkan adayı Azmi Peker’in konuşmasıyla sürdü. Peker, Demokrat Parti olarak ilk önce misaki milli sınırları içerisinde Türkiye’nin üniter yapısını koruyan, Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin değerlerine bağlı, bağımsız ve tarafsız yargıyı, hukukun üstünlüğünü, bireysel hak ve özgürlüklerin olmazsa olmaz olduğu demokrasi anlayışını, toplumu ayrıştırmadan dil, din ırk farkı gözetmeksizin herkesi kucaklayan insanların başının bulutlara değecek kadar, hür olduğu ve hür yaşadığı bir ülkeyi tekrar bu milletin önüne koymanın görevi ve sorumluluğunu parti olarak geçmişten daha fazla taşıdıklarına değinerek “işte bugün bu yüzden buradayız” dedi. 
ADINIZ DEĞİL ANLINIZ AK OLACAK
Peker’in konuşmasının ardından siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Partililer söz alarak kısa konuşmalar yaptı. Son konuşmacı olarak kürsüye DP Genel Başkanı Gültekin Uysal davet edildi. 
Konuşmasının genelinde mevcut iktidarı eleştiren Genel Başkan Uysal, “Devletin kurumları işlemiyor. Talimatla işler yapılıyor. Bu ülkede insanlar yatırım yaparken iktidarın yanındaysa yürüyen merdivende ilerleyecek, iktidarın yanında değilse engelli koşusu yapacak. Bu mu adalet vurgunuz. İsimlerinde adalet var ama adaletleri yok. Adınız değil anlınız ak olacak. Ölmemek üzere dünyaya geldik, gitmemek üzere iktidara geldik anlayışıyla çalışıyorlar” dedi. 
TÜRKİYE’YE DELİ GÖMLEĞİ GİYDİRMEK İÇİN VAR GÜÇLERİYLE ÇALIŞTILAR
Ülkemizin ekonomisini ele alarak değerlendirmelerde bulunan Uysal, “Daha düne kadar Türkiye’ye özenen Bulgarlar, Kapı Kuleden geçip bagajlarını doldurup ülkelerine dönüyorlar. Bundan daha büyük zül olamaz. Gömlek değiştiriyoruz diyerek çıktıkları bu yolda Türkiye’ye deli gömleği giydirmek için var güçleriyle çalıştılar, çalışmaya da devam ediyorlar. Biz bireyler ve DP’liler olarak bu memleketin bu devlerin nerden geldiğini iyi bilenleriz. Devlet ve millet kavramlarını nereye koyacağımızı biliyoruz. Bu milleti yeniden kendi coğrafyasında huzur refah içerisinde yaşayan ülke haline getirmek mecburiyetindeyiz. En büyük sıkıntımız bugün, iyi yetişmiş insan gücünün yurt dışına gitmesi. Bu ülkenin yerli vatandaşları kendini güvende tutabilmek için yurt dışına çıkma telaşı içerisinde” dedi. 
İSTESELER DE İSTEMESELER DE 
Konuşmasının son bölümünde ülkemizin önündeki süreci ela alan Uysal, “Önümüzde çok kritik bir süreç var. Cumhurbaşkanlığı sisteminin adına bile sistem denmez. Türkiye’nin daha fazla hukuk devleti olmaya, demokrasi ülkesi olmaya, vergi hukukun olduğu bir ülke olmaya ihtiyacı varken, bir kişinin ihtiyacına göre çalışma yapıldı. Eğitim başta olmak üzere her alanda çöküşü yaşadık. Böyle bir dönemi kapatacağız. İsteseler de istemeseler de. Kapatmadığımız takdirde daha büyük felaketlerin bu ülkeyi beklediğini biliyoruz. İnşallah Ankara’daki kongremizde milletimizin hasretini bitirmek istiyoruz” dedi. 
YENİ YÖNETİM OLUŞTU
Genel Başkan Uysal’ın yaptığı konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerin ardından DP Milas İlçe Teşkilatı şu isimlerden oluştu: 
Asil: Azmi Peker (Başkan), Abdullah Barış Kisirlioğlu, Cemal Çakıroğlu, Ahmet Savaş, Ertaş Avcı, Mehmet Kara, Şenol Sürek, Cengiz Bollu, Ali Dağdelen. 
ZİYARETLER
Genel kurulun ardından Genel Başkan Uysal, partilileriyle birlikte esnafla bir araya gelip, Milas Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Milas Belediyesi’ne ziyaretler gerçekleştirdiler.

IMG_9114.JPG

 

IMG_9125.JPG

 

IMG_9123.JPG

 

IMG_9119.JPG

 

IMG_9110.JPG

 

IMG_9112.JPG

 

IMG_9163.JPG

 

IMG_9127.JPG

 

IMG_9129.JPG

 

IMG_9133.JPG

 

IMG_9145.JPG

 

IMG_9154.JPG

 

IMG_9156.JPG

 

IMG_9160.JPG


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SEVİLEN ESNAF COVİD-19 SEBEBİYLE HAYATINI KAYBETTİ.Önceki Haber

SEVİLEN ESNAF COVİD-19 SEBEBİYLE HAYATIN...

PASKAL’DAN ŞÖFÖRLER GÜNÜ MESAJI.Sonraki Haber

PASKAL’DAN ŞÖFÖRLER GÜNÜ MESAJI.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar