Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

ÇAYIRLI; “SELİMİYELİ BOŞ LAF DEĞİL, HİZMET İSTİYOR”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇAYIRLI; “SELİMİYELİ BOŞ LAF DEĞİL, HİZMET İSTİYOR”
Milas-İzmir karayolu üzerinde ve ülkemizin önemli turizm merkezlerinden Bodrum’a geçiş güzergahı üzerinde olmasına rağmen bugüne kadar mahalle sakinlerinin istediği hizmetlerin bir türlü ulaşmadığı, sunulan hizmetlerin de eksik kaldığı yönündeki eleştirileri dinleyen İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı; “Vatandaşın sitemlerinden anlaşılıyor ki Selimiye Mahallesi adeta kaderine terk edilmiş” diyerek Selimiyeli vatandaşlara Milas’ı birlikte yönetme sözü verdi.

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, İzmir-Bodrum anayolunun Selimiye’den geçmesi nedeniyle yoğun bir trafik akışına sebebiyet verdiğini ve bundan dolayı da trafik kazalarına bağlı olarak can kayıpları yaşandığına dikkat çekerek; “Bu kazaların önlenmesi için üst ve alt geçitlerin yapılması gerek” dedi.
ANAYOL GÜZERGAHINDA OLMASINA RAĞMEN, EKONOMİK ANLAMDA SELİMİYE’YE HİÇBİR KATKISI YOK”
Sosyal yaşam alanların bulunmaması, her geçen gün genç işsiz sayısının arttığı Selimiye’de saha çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı; “Kaderine terk edilmiş Selimiye’nin makus talihini burada yaşayan vatandaşlarımızla birlikte değiştireceğiz” diyerek Selimiyeli vatandaşın serzenişlerine kulak verdi.
‘Anayol geçişinde büyük bir yerleşim alanıyız. Özellikle yaz aylarında yoğun bir trafik akışını yaşıyor, hatta her yıl yüzlerce yaralamalı ve ölümlü kazalara tanıklık ediyoruz’ diyen vatandaşın isteği alt veya üst geçit talebine olumlu yaklaşan Çayırlı; “Doğal olarak bu bir yerel yönetimin sorumluluğu değil. Doğrudan karayollarının sorumluluğundaki bir konudur ancak yerel yönetimin, konuyu gündeme getirmesi ve takipçisi olması gereken bir konudur. Bunun dışında aktarılan sorunların çoğunluğu yerel yönetimlerin çözmesi gereken sorunlardır ve hatta o kadar basit çözümleri olan konulardır ki; örneğin birçok noktada umumi tuvaletlerin yapılması, cadde ve sokakların, kaldırımların düzenlenmesi, çevre düzenlemelerinin yapılması bizim işimizdir. Özellikle mahallenin içinden geçen anayol üzerinde yöresel ürünlerin satılacağı satış noktaları için geç bile kalındı. Keza yeniden düzenlenen pazaryerinde de bazı aksaklıkların olduğunun farkındayız. Bütün bu problemler çözümsüz değildir. Yeter ki birlikte hareket edelim. Önemli olan Selimiye’nin avantajlarını iyi kullanıp, ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlamak” dedi.
GEZİLECEK, DİNLENİLECEK SOSYAL YAŞAM ALANLARINA İHTİYAÇ VAR.
Alt yapı diye bir şeyin olmadığı, defaten Milas Belediyesi’ne bildirilmesine/talep edilmesine rağmen ilgilenilmediğini dile getiren Selimiyelilere, aktarılan sorunların çözümsüz olmadığını bir kez daha belirten Aday Adayı Çayırlı; “Selimiye gençlerin mutlaka spor, sanat ve kültürel alanda daha fazla ilgilenmesini sağlamak gerekiyor. Aksi durumda gençliği tamamen kaybederiz. Bu da Selimiye’nin geleceği açısından son derece sıkıntı verici bir durumdur. Bu nedenle hiç vakit geçirmeden Selimiye Futbol Sahası’nın revize edilmesi, gençlerin sporla daha fazla ilgilenmesini sağlamak gerekiyor. Öte yandan gençlerimize yeni iş alanları yaratmak Selimiye’nin ve bölgenin geleceği açısından da son derece önemlidir. Selimiye’yi gözden çıkarmak, burada yaşayan hemşehrilerimize, Milas’ımıza ve Muğla’mıza hiçbir şey kazandırmaz. 
ÇÖZÜM BİRLİKTE HAREKET ETMEK, BİRLİKTE YÖNETMEKTİR.
Bugüne kadar yaptığım tüm çalışmalarda altını çizdiğim nokta, ‘ben yaptım oldu’ mantığından uzaklaşmak; şeffaf, hesap verebilirliliği öne çıkaracak, halkın talep ve isteklerine kulak veren bir yönetim anlayışıyla hareket eden bir anlayışta olmaktır. Bu nedenle kendimizi halkın sesi olarak tarif ediyoruz. Gelişmiş ülkelere bakıldığında halkından uzaklaşmış bir yönetim anlayışının başarılı olduğunu söylemek mümkün değildir. Ucuz, karşılığı olmayan boş söylemlerle vatandaşın oyunu almak eskidendi. Türk seçmeni artık bu tür siyasete prim vermiyor. 
Popülist siyasetten uzak duruyor, yapacaklarımızı gerçek bir zeminde tutarlı bir siyasetle vatandaşa aktarıyoruz. Kendimizi şirin gösterme adına hiçbir çabanın içine girmiyoruz. Öyle ortada duran bir siyaset tarzını da sergilemiyoruz. Merkez sağın tek temsilcisi olduğumuzu gizlemeden, saklamadan anlatarak vatandaşımızın desteğini istemektir” diyerek Selimiye’yi birlikte yönetme sözü verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Başkan Aday Adayı Evran, Yerkesik Maçı Öncesi Kıyıkışlacık İasos Sporlu Futbolcularla Kahvaltıda BuluştuÖnceki Haber

Belediye Başkan Aday Adayı Evran, Yerkes...

Virajı Alamayan Otomobil Şarampole DevrildiSonraki Haber

Virajı Alamayan Otomobil Şarampole Devri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar