Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Çayırlı, Projelerini Açıkladı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çayırlı, Projelerini Açıkladı…
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, seçilmesi durumunda önümüzdeki 5 yılda uygulamayı amaçladığı projeleri, ilçedeki yerel basın ile bir araya gelerek, kamuoyuna açıkladı. Çayırlı; “Uygulanabilir, ayağı yere sağlam basan, kaynağı hesaplanmış projelerin bazılarını bugün sizler aracılığıyla kamuoyuna açıklıyorum. Ancak projeler sadece bunlar değil, kentin 5 yılda çehresini değiştirecek projeleri 30 Mart’a kadar Milaslı hemşehrilerimize anlatacak, takdiri onlara bırakacağız” dedi.

İşletmeciliğini Milas Belediyesi bünyesi kurulu Gıda Şirketi tarafından yapılan Esentepe Restoran’da ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, bazı adayların milyonlarca lira ile ifade edilen seçim kampanyasını mütevazı bir bütçe ile yürütmeye çalıştıklarını söyledi.
İNCE: “MİLAS, YENİ NESİL BELEDİECLİK ANLAYIŞIYLA TANIŞACAK”
İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazan Yakabaşı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Erdoğan’ın yanı sıra bazı belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda ilk sözü alan İlçe Başkanı Gürsel İnce; “Kendi çevremizden baktığımız zaman Milas’ın birçok noktada hizmet anlamında geride kaldığını görüyoruz. Sadece biz görmüyoruz vatandaşlardan da şikayet olarak bizlere iletiliyor. Uzun süreler yaptığımız gözlemlerde, yaptığımız araştırmalar ve anketlerde Milas halkının belediyecilik faaliyetlerinden çok da memnun olmadıkları çok açık ve net bir şekilde ortaya konuluyor.
Uzunca yıllar hep aynı parti tarafından yönetilen, kişiler değişmiş olsa da aynı düşünce doğrultusunda yönetilen bir belediyecilik anlayışı var. Özellikle 2014 Büyükşehir yasasından sonra köylerimizin mahalle statüsüne geçmesi ile beraber belediyelerin hizmet alanı daha da genişledi fakat 10 yıllık süreçte gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse Milas Belediyesi’nin köylerimizle ilgili temel sorunları hala daha çözemediğini görüyoruz. Birçok mahallede hala imar planlarının olmayışı, hala yolların bozuk oluşu, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak sosyal donatı alanlarının olmayışı, hala altyapı sorunlarının devam ediyor olması gibi ciddi problemler olarak karşımıza çıkıyor.
İYİ Parti olarak belediye başkan adayımız, meclis üyesi adaylarımız ve ekibimizle birlikte uzunca bir süredir bu sorunların üzerine kafa yorduk. Bugün burada aktaracağımız projeler toplum genelinin öne çıkardığı, talep ettiği sorunlara ilişkin vatandaşın hayatını kolaylaştıracak projelerle belediyecilik faaliyetlerinin artık rayına oturacağı, temel altyapı sorunlarının artık Milas halkının gündeminden düşeceği bir belediyecilik vadinde bulunuyoruz. Milas, bizimle birlikte yeni nesil belediyecilik anlayışıyla tanışacak” diyerek önce toplantıya katılan belediye meclis üyelerini tanıttı ve sözü Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı’ya bıraktı.
Kısaca özgeçmişini ve siyasi kariyerini anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Adayı Çayırlı; “Bu bir yerel seçim… Bir milletvekili, bir cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Kendi içimizden çıkan bir belediye başkanını ve birlikte çalışacak meclis üyelerini belirleyeceğiz. Öncelikle bir noktayı sizlere ve kamuoyuna açıklamak istiyorum. Ne kadar doğru bilmiyorum ancak bazı adayların 10-15 milyon bütçe ile seçim kampanyasını yönettiği söyleniyor. Bizim öyle bir bütçemiz yok. Son derece mütevazı bir bütçe ile kampanyamızı yürütmeye çalışıyoruz.
Bugün bir seçim aracının giydirilmesi, günlük yakıt masrafı gerçekten büyük meblağlar tutuyor. El ilanı, afiş, broşür ve diğer masrafları da hesaba kattığınız da eğer bu söylenenler doğruysa işin nereye varacağını Milas halkının öngörüsüne ve vicdanına bırakıyorum.
Birazdan göreceğiniz bir projeyi bir mimara çizdirmeye kalktığınız da bile rakamlar proje başı 40-50 bin lira. Dolayısıyla bir mali müşavir olarak 2 yıl önce başkan adayı olmaya karar verdim ve o günden bugüne dişimden-tırnağımdan artırarak, belediye meclis üyesi arkadaşlarımın da katkılarıyla yaklaşık 2 milyon 500 bin liralık bir bütçe oluşturduk. Hepsi bu…
Geçtiğimiz her seçim döneminde adaylar birçok proje açıkladılar. Kimileri uygulanabilir, kimileri ise uçuk-kaçık projeler olarak toplumda algılandı. Biz, aylar önce oluşturduğumuz proje ekibi ile gerçekten çok titiz bir çalışma yürüttük. Birazdan sizlere ana hatlarıyla aktaracağım projeler, yıllardır bu kentin kronikleşmiş sorunlarına gerçekçi bir çözüm olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Çünkü bu projeler alelacele hazırlanmadı. Üzerinde uzun zaman çalışılarak ortaya çıktı. Tüm detaylar düşünüldü. Ayağı yere sağlam basan, uygulanabilir, kaynağı hesaplanmış proje olarak halkımızın karşısına çıkıyor. Değişen ve gelişen dünyada artık belediyecilik durağan değil, üreten belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor. Dolayısıyla biz de ekip olarak Milas Belediyesi’nin artık üreten belediyecilikle yönetilmesi için yola çıktık. Elbette karar Milas halkınındır.
DİLEKÇEMİZE CEVAP VERİLMEDİ…
Projelerin uygulanma alanının neresi olacağı konusunda vatandaşa doğru bilgi verme adına Milas Belediyesi’ne resmi yazı ile müracaat ettik ancak yazımıza cevap verilmedi. Dolayısıyla bazı projelerin hangi alanda uygulamaya konulacağı, ancak seçimi kazanmamız halinde ortaya çıkacaktır” diyerek, sinevizyon eşliğinde üç boyutlu olarak hazırlanan projeleri anlattı.
Kapalı ve çok katlı otopark,
Yaşlılar için bakım ve huzurevi,
Mesire alanı,
Gençlik merkezi,
Kent ormanı,
Kongre ve kültür merkezi,
Zeytinyağı şişeleme fabrikası,
Tır ve kamyon parkı ve daha birçok projenin sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Çayırlı’ya, Extra Gündem Haber Portalı olarak, ‘5 yıl önce ittifaklar vardı ve iki adaylı bir yarışa tanık olduk. Bu defa ittifak yok. 31 Mart seçimlerinde 16 aday başkanlık için yarışacak. Oyların bölüneceği düşünülüyor. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Bölünürse sizin için avantaj mı, yoksa dezavantaj mı? Şeklinde yönelttiğimiz soruya şöyle yanıt geldi:
“2009 yılında da sayı bu kadar olmasa da benzer bir seçim yaşandı. O zaman da oyların bölüneceği söylenmişti ancak beklendiği oranda olmadı. Şahsen ben bu seçimde de oyların çok fazla bölüneceğini düşünmüyorum.”
Toplantı, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ramazan Pidesi Fiyatları BelirlendiÖnceki Haber

Ramazan Pidesi Fiyatları Belirlendi

Milas’ta Kuvayi Milliye Anıtı AçıldıSonraki Haber

Milas’ta Kuvayi Milliye Anıtı Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar