Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

BÖLGENİN YÖRÜKLERİ MİLAS’TA BULUŞTU…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BÖLGENİN YÖRÜKLERİ MİLAS’TA BULUŞTU…
Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından düzenlenen dayanışma ve kaynaşma gecesine Ege Bölgesi Yörük Derneği Başkan ve yöneticileri de katılarak geleneğin sürdürülmesine yönelik hem katkı sundular, hem de birlik ve beraberliklerini güçlendirdiler.

Ege Bölgesi’nin farklı noktalarından Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’ne ait Yörük Çadırı’nda bir araya gelen yörükler, düzenlenen etkinlikte keyifli bir akşam geçirdiler.

 

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı ve aynı zamanda Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Turgut, etkinliğin üyeler arasında bir kaynaşma etkinliği olduğuna vurgu yaparak; “Belki bu etkinliğe davet etmediğimizi düşünerek birçok dostumuz, ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu, oda ve dernek yöneticileri bize gönül koyacaktır. Yaklaşık birbuçuk yıldır yaşadığımız pandemi sürecinin ardından bu etkinlikte, bizler sadece üyelerimizle bir arada olmak istedik. İnşallah önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz şenliğimizde tüm dostlarımızla bir arada olacağız” diyerek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

 

 

Düzenlenen etkinliğe, Dernek üyesi sıfatıyla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Gülşen Gökçe, Belediye Meclis Üyeleri; Mehmet Çayırlı, İlhan Şimşek, Mustafa Özgülergil, Harun Reşit Çavuşoğlu, Milas Esnaf Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gazi arkadaşlarının yanı sıra, Aydın Yörük Efeler Derneği Başkanı Mevlüt Kenar, Germencik Yörük Obaları Derneği Başkanı Ruhi Doğan, Söke Yörük Türkmen Derneği Başkanı Sami Karagöz, Germencik Şehit Cafer Efe Yörük ve Zeybekler Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Didim Yörük Kültür Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Sinan Çetin, Söke Yörük Türkmen Derneği Başkanı Halil Döndü, Aydın Kızılcakuyu Yörük Efeler Derneği Başkanı Veysel, Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Temsilcisi- Bodrum Yörük Obaları Derneği Başkanı Perihan Tiriç, İzmir Çevre, Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Temsilcisi Besalet Alkaya, Ortaklar İlçesinden Yörük Efe Cemil Özden, Milas Turizm Danışma Bürosu sorumluları Ömer Güneş ve Selda Sobucalı ve dernek yöneticileriyle Milas Yörük Obaları Kültür Derneği üyeleri katıldı.

 

 

Kültür Bakanlığı Sanatçısı Mehmet Topçuoğlu, Aydın yöresel sanatçılarından Damla Yılmaz, Milaslı Yöresel Sanatçı Turgut Taş, Şaban Türkoğlu ve Turan Bahar da, geceye katılanlara müzik dolu keyifli bir akşam yaşatırken, geceye katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “İnsan yörüklerin arasında, dostların arasında kendisini çok daha iyi ve mutlu hissediyor. Pandemi şartlarından dolayı uzun zamandır görüşemedik. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen dernek başkanımıza, yöneticilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması büyük önem arz etmektedir. Başta derneğimiz olmak üzere birçok kişi ve kuruluş bunu sağlamak için önemli çalışmalar yapıyorlar. Bizler de elimizden geldiğince bu uğraşı veren kişi ve kuruluşlara destek vermeye gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle derneğimize ve bu uğurda mücadele veren bütün dostlarımıza yürekten şükranlarımı sunuyorum. Derneğimizin her zaman yanındayız ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Etkinlikte, Aydın bölgesinden yerel basın kuruluşu Kanal Aydın ve Söke basın da, yörüklerle etkinlik boyunca röportaj yaptılar.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Gece boyunca yöresel türküler seslendirilirken, Milas dışından etkinliğe katılan misafirler de zeybek oynayarak geceye renk kattılar.

 

8 / 1 

 

8 / 2 

 

8 / 3 

 

8 / 4 

 

8 / 5 

 

8 / 6 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEHİR MEZARLIĞI KURBAN BAYRAMI ZİYARETİNE HAZIRLANIYORÖnceki Haber

ŞEHİR MEZARLIĞI KURBAN BAYRAMI ZİYARETİN...

14 Temmuz’a Kadar Bazı Mahallelerde’ Elektrik Kesintisi Meydana Gelecek..Sonraki Haber

14 Temmuz’a Kadar Bazı Mahallelerde’ Ele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar