Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Başkan Tokat basın mensuplarıyla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Tokat basın mensuplarıyla buluştu
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediye hizmetlerindeki güncel durumu basın mensuplarına özetleyen Başkan Tokat, Milas’ın kurumlar arası işbirliği ve ortak akıl olarak Muğla’nın örnek ilçesi olduğunu belirterek “Milas artık Türkiye’nin parlayan bir yıldızı konumunda. 10-15 yıl önce ‘Milas’ın da zamanı gelecek’ demiştim. Şimdi Milas’ın zamanı geldi…” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediye bünyesinde hizmet veren Esentepe Park Kafe’de ilçede görev yapan gazetecilerle buluştu. Basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Başkan Tokat, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kent merkezinde inşa edilen Sağlık Evi’nde tüm işlerin tamamlandığını, Cemevi’nin ise iç dekorasyonunun tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Başkan Tokat, kent genelinde tamamlanan işlerle ilgili önümüzdeki günlerde bir açılış programı yapılacağını dile getirdi. 

Sokak hayvanlarına gösterilen önemin bir göstergesi olan doğal yaşam alanı projesi, Beçin Kavşağı’nda yapılacak olan, içerisinde otel, yöresel ürünler satış merkezi, kahvaltı ve toplantı merkezinin bulunacağı tesis ve otizmli bireylere yönelik oluşturulacak olan ve Türkiye’nin en kapsamlı projelerinden biri olan çalışmanın da içinde bulunduğu örnek projelerin son aşamaya geldiğinin altını çizen Başkan Tokat,bu çalışmaların önümüzdeki günlerde tanıtılacağını duyurdu.Tokat, Kısırlar’da bulunan ve 8 mahalleye hizmet veren pazar yerinde başlatılan çok amaçlı salon projesinin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

UNESCO YOLUNDA ADIM ADIM

“Daha önce sunumu da yapılan, 2031 yılına kadar 33 proje ile Milas’ı Atatürk’ün doğumunun 150. yılında Milas’ı UNESCO Ana Liste’ye aldırma hedefi ile bir proje bütününü hayata geçirmiştik. Bunun adımlarını atıyoruz.” diyen Tokat, Kıyıkışlacık Karşılama Alanı’nın projesinin tamamlandığını belirterek, önümüzdeki günlerde ihalesi ve temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi, Kıyıkışlacık halkı ve Iasos Antik Kenti için önemli olan bu projenin hayırlı olmasını diledi.

 

2023 YILI ZİRVEYDİ

2023 yılının Milas Belediyesi açısından oldukça yoğun geçtiğini söyleyen Tokat, “Hizmet üretiminde hem metraj hem de bütçe açısından belki de tarihimizin en zirve noktalarından birisini gerçekleştirdik. Asfalt, parke, beton yol, kaplama… Hepsini bir araya getirdiğimizde tarihin üst noktalarında bir imalat olduğunu söyleyebiliriz. Ekonomik sebeplerin çok öne çıktığı, kur farkı kaynaklı fiyat değişiklikleri nedeniyle ihale yapmakta zorlanılan, ihale alan firmaların da iş yapmakta zorlandığı bir yıldı. Bir deprem felaketi yaşandı, bir seçim dönemiydi…  Buna rağmen bu seviyeye ulaşmış olmamız bizim için çok önemli. Sadece merkezimiz değil, köylerimizle de çok verimli bir yılı geride bıraktık. Kırsaldaki verimliliğimiz çok üst seviyede” dedi.

 

“KAZILAR YILLARCA DEVAM EDECEK”

Kent merkezinde doğalgaz çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Vatandaşımız da bu sebeple çok muzdarip. Biz de Milas Belediyesi olarak elimizden geldiğince kazılan bölgeleri bir an önce toparlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kimi bölgelerde yeniden imalat, bazı bölgelerde tamirat yapıyoruz. Yaşayan bir kentte bu çalışmalar gerçekten sıkıntı verici. Yağmur, çamur durumunda vatandaşımızın sorun çektiği bir dönem yaşıyoruz. Ama arkadaşlarımız bu sorunu hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyorlar. Kırsalda bulunan, aciliyetiolmayan işlerde çalışan arkadaşlarımızı merkeze çektik. Ancak unutulmamalı ki bu çalışmalar, bu kazılar yıllarca devam edecek. Doğalgaz çalışması tamamlanıncaya kadar Milas’ın her bölgesinde kazılan, toz olan bölge hep olacak. Milas Belediyesi olarak sistematik olarak toparlama açısından tüm gayretimizi ortaya koyuyoruz…” dedi.

 

MİLAS’A İÇME SUYU VERİLMEYE BAŞLANDI

Geçtiğimiz haftalarda Akgedik Barajı’ndan içme suyu verilmesi projesinde Milas’a deneme amaçlı su verilmesine başlandığını kaydeden Tokat, “Bunu da büyük memnuniyetle karşıladık. Milas Belediyesi ile DSİ arasında imzalanan anlaşmayla ortaya çıkan bir projeydi bu. Milas’ın yaklaşık 50 yıllık su sorununu çözecek bir yatırım. Teknik olarak Türkiye’nin en iyi yatırımı olduğunu söyleyebilirim.” diye konuştu.

 

“KİMSE KİMSENİN YAPTIĞINI BOZMAYACAK”

Kurumlar arası iş birliğinin sağlanmasında Milas Belediyesi’nin büyük bir payı olduğunu dile getiren Başkan Tokat, “Bu koordinasyon sayesinde Milas tarihin en yoğun hizmet aldığı, çalışma gördüğü bir dönem yaşıyor. Bunun koordinasyon çerçevesinde ilerlemesi gurur verici. Milas’ın kurumlar arası iş birliği ve ortak akıl olarak Muğla’nın örnek ilçesi olduğunu açıkça söyleyebilirim. İçeride yaşayan hemşerilerimizin belki birçok şeyin farkında olmamaları ayrı bir incelenmesi gereken bir konu ama bu konuda bütün Muğla’da, bütün Türkiye’de hatta uluslar arası düzeyde Milas’ın bu ivmelenmesi bir gündem konusu. Milas, artık Türkiye’nin parlayan bir yıldızı konumundadır. 10-15 yıl önce ben ‘Milas’ın da zamanı gelecek’ demiştim. Şimdi Milas’ın zamanı geldi… Milas, ekonomik olarak en çok ilgi duyulan bir ilçe. Gayrimenkul satışlarında da 1. sırada. Bu noktada çevresel ve kültürel ögelerimizi koruyarak süreci götürebilmemiz ana amacımız…Elimizden geldiğince Milas’ı çevresel ve kültürel değerleriyle birlikte geliştirerek ilerleteceğiz.” diye konuştu.

Başkan Tokat, toplantının devamında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DR. MEHMET GÜNLÜK, MİLAS SANAYİ ESNAFIYLA BULUŞTUÖnceki Haber

DR. MEHMET GÜNLÜK, MİLAS SANAYİ ESNAFIYL...

Sezonun İlk Güreşi Güllük’te Başlıyor.Sonraki Haber

Sezonun İlk Güreşi Güllük’te Başlıyor.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar