Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

BAŞKAN KARABIYIK SUSKUNLUĞUNU SONUNDA BOZDU...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN KARABIYIK SUSKUNLUĞUNU SONUNDA BOZDU...
Geçtiğimiz sezon Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nden hedeflediği BAL Ligine çıkamayan ve sezonu puan cetvelinin 3. sırasında tamamlayan Yeni Milasspor Kulübü’nün Başkanı Ahmet Karabıyık, sezon içinde yaşadıkları ve kaybedilen şampiyonluk ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Ahmet Karabıyık, Yeni Milasspor’a dair tüm sorulara açıklıkla cevap verdi. Başkan Karabıyık “iyi niyetimizin ve güvenmemizin bedeli ağır oldu” dedi.

“Sezona Yanlış Tercihler Yaparak Başladık…”

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, 2018-2019 futbol sezonunda Yeni Milasspor Kulübü Genel Kurulu’nda yönetime talip olduğunu ve az sayıda Yeni Milasspor üyesinin seçimiyle kulüp yönetimine geldiğini belirtti. Yeni Milasspor’u 3 sezon yöneten ve ilk sezonunda ikincilik, ikinci ve üçüncü sezonlarında şampiyonluklar yaşatan eski kulüp Başkanı Hasan Özmen’in yeniden kulüp yönetimine talip olmaması ve başka hiçbir kimsenin de yönetime gelmek istememesi sonrasında onunla görüştüğünü söyleyen Başkan Karabıyık, “Kendisine sen başkan olacaksan, yönetime yeniden talipsen ben yönetime talip olmam dedim. Kendisi bana yönetime talip olmayacağını söyledi. Ben de bunun üzerine kulüp yönetimine talip oldum ve yapılan oylama sonucunda yönetime getirildim.Genel kurulda yeni yönetim ekibimizi basın mensuplarıyla tanıştıramadım zira çoğu toplantıya gelmemişti.Aslında yönetim ekibim için birçok kişiye gittim gelin, yönetimimize girin dedim, hiç kimse gelmedi. Yönetim ekibimiz yazdığım isimlerde ne yazık ki o gün toplantıya gelmeyerek beni yalnız bıraktılar. Taraftarlar derneğine gittim, yönetime girmek istemediler. Amigo şeker İbrahim Alır’a gittim yönetimde görev alır mısın? dedim kabul etmedi, kısaca kimse göreve gelmek istemedi. 15 kişiyi zorda olsa buldum ve seçilerek Yeni Milasspor Kulübü için çalışmaya başladık” şeklinde konuştu.

Yönetim ekibiyle birlikte ilk çalışmalarının takımın teknik sorumlusunu bulma yolunda olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Karabıyık, teknik sorumluyu seçerken yanlış bir tercih yaptıklarını söyledi. Yeni Milasspor Süper Amatör Küme takımının genel kaptanının Savaş Küç olarak belirlendiğini de sözlerinin içinde geçiren Başkan Karabıyık, dönemin takımını oluştururken taraftarların eleştirisi ve baskısının başladığını, aslında hoca olarak başka bir isimi düşündüklerini ama Cenk Atasoy ile anlaşma yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Teknik sorumlu konusunda ilk hatalarının Cenk Atasoy ile anlaşmak olduğuna değinen ve kendisi tarafından futbolcuların transferleri konusunda yanlış yönlendirildiklerinin altını çizen Başkan Karabıyık, bazı futbolcuların takıma gelmesi için kefil olduğunu ve tamamen Cenk Atasoy’un yönlendirmeleri ile futbolcu transferleri yaptıklarını sözlerine ekledi.

 Başkan Ahmet Karabıyık açıklamasının devamında; “ Hatta ilk imza töreninde sizlerde vardınız, yarım kalan işleri tamamlamak için geliyorum demişti. Süper Amatör Küme takımımızın kadrosuna futbolcu alımlarını Cenk Atasoy’un isteği ile yapmaya başladık. Cenk Hocaya bize şampiyon olabilecek ve BAL Ligi’ne çıkabilecek bir takım kur dedik. Daha önce Yeni Milasspor’da forma giyen takım kaptanı olan ve Cenk Atasoy ile çalışan Emre Kuncak ile anlaştık. Kendisine peşin olarak 13 bin TL verdik. Emre Kuncak’a kendi şahsi senetim olarak 18 bin TL daha verdim. Böylelikle ilk futbolcu transferlerini yapmaya başladık. Emre Kuncak’tan sonra Ayberk Kös isimli bir futbolcuyu aldık. Kendisine 17 bin TL peşin para verdik. Ayberk’in lisansını Futbol Federasyonu’ndan alabilmek için 4 bin TL daha verdik. Muğla Üniversitesi’nde oynamış Serhat Çiçek’i tavsiye etti; “takıma yararı çok olur” dedi. 15 bin TL peşin para verdik. 15 bin TL’de şahsi senedimi verdim. Din Muhammet isimli bir futbolcuyu aldırdı. Bize maliyeti 35 bin TL oldu. Sezon başında Cenk Hocanın farklı futbolculara farklı paralar ödettiğinin farkına çok sonra vardık, ama iş işten geçmiş oldu. Bu aldığımız futbolcuların hiç birinden faydalanmadık. Emre Kuncak 13 bin TL aldı, oynamadan kadrodan ayrıldı. Aldığı 13 bin TL’yi de geri ödemedi.

Bugün kadar Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği’nden hiç kimse de Emre’ye, Yeni Milasspor’un parasını geri ver diye herhangi bir söylemde bulunmadı, ama bizleri sürekli eleştirmeye devam ettiler.

Bursaspor’da oynamış profesyonel bir futbolcu olan Bedirhan Özdoğan ile yine hocanın isteği doğrultusunda anlaşma yaptık. Ancak o dönemlerde antrenman sahamız olmadığı için antrenmanlarımızı Arena’da yapıyorduk. Bedirhan; “ben bu sahalarda antrenman yapmam, sakatlanırım” diyerek takımdan ayrıldı. Kendisine para ödemedik. Ancak bu futbolcunun ayrılması ve bazı futbolcuların henüz sezon başlamadan maçlara çıkılmadan parasal sorunlar var diyerek, taraftarlar sosyal medya yoluyla yine bizleri ağır bir şekilde eleştirmeye başladılar.

Cenk Hocaya soruyorum. Madem bu futbolculardan faydalanamayacaksın neden bu futbolcuları aldırdın? Sezona işte böyle sıkıntılarla başladık. Oynatamadığımız futbolculara fuzuli paralar verdik” ifadelerini kullandı.

“19 Hafta Deplasmandaydık…”

Sezon başında henüz ligler başlamadan antrenman sıkıntılarının baş gösterdiğini söyleyen Başkan Ahmet Karabıyık, Arena, Selimiye, Ören ve Güllük sahalarında antrenmanlar yapmaya başladıklarını, antrenmanlara gidebilmek için araçlar bulduklarını, geçmiş yönetimlerde zamanında icralık olan takım otobüslerini icradan kurtararak yeniden Yeni Milasspor’un hizmetine soktuklarını vurguladı. Yönetim olarak şanssızlıklarından birisinin de Milas Stadyumu’nun yenilenmesi nedeniyle kapanması olduğunu aktaran Başkan Karabıyık, bunun sonucu olarak 19 hafta hep deplasmanda maç yaptıklarını, Ören’de oynayacakları lig maçları için daha erken bir zamanda takımı oraya götürdüklerini ve bu durumun kulübün kasasından çıkan paralarla karşılandığını ayrıca bazen de sponsorlar ve Yeni Milasspor’u sevenlerin destekleri ve yardımları da olduğunu cümlelerine ekledi. Ligler başlamadan kulübe mali destek amaçlı önce deve güreşi tertiplendiğini ancak güreşler ücretsiz yapıldığı için beklenilen paranın buradan gelmediği hakkında konuşan Başkan Karabıyık, “İki kez sezon içersinde yemek yaptık. İlk yemek oldukça iyi katılımlı oldu. Ancak ikinci yemek tamamen fiyaskoyla sonuçlandı. Bize taraftarlar hep sordular gecelerden, deve güreşinden aldığın paraları ne yaptın? Nerelere harcadın diye, aldığımız paraları futbolcularımızın peşinatlarını ödedik. Lig müsabakalarımızı kendi sahamızda oynayamadığımız için stadyuma reklam panosu da alamadık. Yine bir önceki yönetimden kalan reklam panosu borcumuzu biz de İl Spor Müdürlüğü’ne ödeyemedik, dolayısıyla stadyuma gelir amaçlı reklam panosu koyamadık. Birilerini eleştirmek kolaydır. Ama iş desteğe gelince kimse bize yeteri kadar destek olmadı, destek olmadıkları gibi hep köstek oldular. Yeni Milasspor’da başarılı olmamızı istemediler” dedi.

“Şampiyon Olabilirdik Ama İstemediler…”

Her şeye, her sıkıntıya rağmen ligde iyi sonuçlar almaya başladıklarını söyleyen ve takımın sahada galip geldiğini lakin yuhalanan, hakaret edilen ve eleştirilen yine kendisi olduğundan yakınan Başkan Ahmet Karabıyık, Ören’de oynanan Düğerek Güneşspor maçından sonra taraftarların birlik ve beraberliğinin bozulduğunu belirtti. Takımın kadrosunda sıkıntılar yaşandığını, takım kaptanı İbrahim Karayiğit’i takım kadrosundan çıkarmak istediklerini fakat buna Cenk Hoca’nın karşı çıktığını da cümlesine ekleyen Başkan Karabıyık, bazı futbolcuların bu olayda Cenk Atasoy’dan yana olduklarını söyledi. Başkan Karabıyık, oyuncuların “Kaptan ayrılırsa antrenmanlara ve maçlara çıkmayız” diyerek tepki gösterdiklerini, yönetim olarak bu durumdan sonra geri adım atarak, İbrahim Karayiğit’i takımda tuttuklarını ancak daha sonrasında Cenk Hoca’nın, İbrahim Karayiğit’in gitmesine onay verdiğini ve takımdan gönderildiğini altını çizdi.  Başkan Karabıyık, “Bu olaylar sonrasında 35 yıllık arkadaşım genel kaptanımız Savaş Küç ile aramız bozuldu. Savaş Küç, Cenk Hoca ile olmayacağını, yollarımızı ayırmamız gerektiğini söyledi. Ben kendisinin bu fikrine inanmadım. Savaş’a güvenmedim, ona büyük haksızlık yaptım. Genel kaptanlığımızdan ayrılan Savaş’tan şimdi özür diliyorum. Yeni sezonda şayet kabul ederse genel kapatanlığımızı yapmasını isteyeceğim Savaç Küç’ten, umarım kabul eder. Ayrıca bir özrü de takım kaptanımız Muhammet Kılıç’tan diliyorum. Kaptanlığımızı yaptı, şoförlüğümüzü üstlendi. Ancak kendisine ve diğer Milaslı futbolculara para ödemeleri yapamadık. En büyük üzüntüm işte budur, kendi futbolcularımıza para vermedik. Yeni Milasspor İçin Çalışan Herkese Teşekkür Ediyorum… Yönetim ekibimizde yer alan Saadettin Kuyucu, takımın başarılı olması için çok çaba gösterdi, çok çalıştı. Hakkı ödenmez. Ayrıca yönetim dışından gelen Cihan Solmaz kardeşimiz de Yeni Milasspor’un başarısı için gerçekten büyük destek oldu, çok çalıştı. Hem Saadettin’e hem de bu kardeşimize teşekkür ediyorum” diyerek cümlesini noktaladı.

“Yeni Milasspor’u Düşünmeyen Futbolcular Vardı…”

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, açıklamasının bu kısmında taraftara çağrıda bulundu. Kadrodaya dışarıdan gelen bazı futbolcuların “Yeni Milasspor bizim umurumuzda değil biz alacağımız paraya bakarız” söylemlerinde bulunduğunu belirten Başkan Karabıyık açıklamasının bu kısmında; “Übeyd Eren isimli futbolcumuza alacağı karşılığında şahsi senedimi verdim. Daha sonrasında 15 bin TL alacağını ödememize rağmen senetten dolayı bizi icraya verdi. Mahkemede alacağı parayı ödediğimizi gösteren belgeleri ilettik ancak hakim verdiğimiz parayı değil seneti ölçü olarak gözönüne aldı ve biz ikinci kez senetten doayı ödeme yapmak zorunda kaldık. Süper Amatör Küme Ligi’nde mevcut kadro ile başarılı sonuçlar aldık ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu gösterdik. Ancak özellikle bazı önemli maçlarda her nedense kadromuzdaki dışarıdan gelen futbolcular, maçlardaki isteksizlikleri nedeniyle, maçlarda ya berabere kaldık ya da kaybettik. Beçin Gençlikspor karşılaşmasında, Turgutreis deplasman maçında, Gümüşlük Gençlikspor deplasman maçında ve son olarak sahamızda oynadığımız Düğerek Güneşspor maçlarındaki kaybettiğimiz puanlarla şampiyonluktan olduk” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Tepki Aldık, Eleştirildik ve Hakaret Gördük…  

Taraftarlar derneğini 150 adet forma yaptırıp gönderdiğini, deplasmanlar maçları için de ayarlamalar yaptığını ve buna rağmen sezon içerisinde şahsına karşı sürekli tepkilerin var olduğunun vurgusunu yapan Başkan Ahmet Karabıyık, Taraftarlar eğer gerçekten arma adamıysa, Yeni Milasspor için çaba harcamasılar ve destek olsunlar şeklinde konuştu. Taraftarlarla yıldızının hiçbir zaman barışmadığından yakınan Başkan Karabıyık, Eleştirilerin ve hakaretlerin sürekli yapıldığını, bir kesim taraftar grubunun kulüp başkanı olmamasını ve Yeni Milasspor’un kendisi ile başarılı olmasını istemediklerinin üstüne vurgu yaptı. Başkan Karabıyık, “Futbolcuların kaldığı tesisler için söylenmedik söz bırakmadılar. İlgilenmediğimiz, futbolcuların aç olduğu, yemek çıkmadığı konusunda sürekli eleştirilerde bulundular. Oysa kulüp yönetimi olarak biz tesiste futbolcularımız için her türlü kolaylığı sağlamıştık. Elbette futbolcuların kaldığı tesiste bazı sıkıntılar da yaşandı. Isınma, banyo yapma konuları ancak Belediye Başkanımız bir önceki yönetime verdiği desteği bizlere sunmadı. Yeni Milasspor Kulübü’nde yaşadığım sıkıntılar, aldığım eleştiriler, maruz kaldığım hakeretler karşısında sadece ben değil aile bireylerim, yakınlarım da etkilendi. Bir kurum sahibiyim, ticari itibarım zedelendi. Sezon içersinde antrenmanlara çıkmam, maçlara gitmeme gibi sorunlar da yaşandı. Takım dağılmasın, birlik ve beraberlik bozulmasın diye futbolculara şahsi senetlerimi verdim. Senetlerin dışında cebimden eş ve dostlardan alıp verdiğim 200 yüz bin TL harcama yaptım” açıklamasında bulundu.

“Yanlışlarım ve Hatalarım, Yanılgılarım Oldu…”

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, 2018-2019 futbol sezonunda Yeni Milasspor Kulüp Yönetimi ve başkanlığında kendisinin de hataları olduğunu söyledi. Kişilere inandığını, güvendiğini ve kendisini yanlış yönlendirmeleri sonucunda hatalar yaptığını neticesinde ise hem şampiyonluktan olduklarını hem de BAL Lig’ine çıkamadıklarından yakındı. Kendisine hep ayrıl ve hep istifa et dediklerini ama “gelip de kulübe destek olalım, çorbada bizimde tuzumuz” olsun demedik konusunun altını çizdi. Alt yapı futbolcularına ve hocaya teşekkür ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Karabıyık, 2018-2019 sezonu boşa giden bir sezon olduğunu, Süper Amatör Küme Ligi takımının sorunlarıyla uğraşırken, alt yapı futbolcularıyla ilgilenemediklerinin vurgusunu yaptı. Sezon içerisinde çalıştırıcı Mustafa İçöz ile çok başarılı olduklarını, Lig de grup şampiyonlukları, ikincilikleri yaşayarak, Milas ve Muğla’yı temsilen bölge maçlarına gittiklerini anımsatan Başkan Karabıyık açıklamasını; “Bizler bu çocuklarımızla bile yeteri kadar ilgilenmedik. Mustafa İçöz Hocamıza da emeği olan ücreti ödeyemedik. Alt yapı futbolcularımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum.

2019-2020 spor sezonunda kulübün başında olacağım, ayrılmayı düşünmüyorum. Yönetimden ayrılan isimlerin yerine yedeklerden ya da dışarıdan alacağımız isimlerle yeni sezonda Yeni Milasspor’un alt yapı futbolcuları ve ilaveten dışarıdan alacağımız ancak bütçemizi zorlamayacak futbolcularla lig mücadelemizi yapacağız.

Teknik sorumlu arayışlarım sürüyor, görüştüğüm isimler var, teknik sorumlumuz Milaslı da olabilir, dışarıdan da olabilir.

Çevremizdeki Milaslı futbolcuları kadromuza alacağız.

Hedefimiz iyi futbol ve kendi yerli futbolcularımızla ligde mücadele etmek olacaktır.

Yeni Sezonda Kulübün İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz…

2019-2020 sezonunda da kulübün başında olacağımızı, sizlerin aracılığıyla bir kez daha ifade ediyorum.

Bugüne kadar şahsıma yönelik hakaretler karşısında hep sustum, ancak hiç hak etmediğim tarzda aldığım eleştiriler artıkça arttı.

Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftalar Derneği istifa etmemizi ve olağanüstü genel kurul kararı almamı istiyor. Kulüp yönetimini bırakmam için baskı yapıyorlar. Ancak ben yeni sezonda da kulübün başında olacağım, mevcut olanaklarımız ve kadromuza alacağımız Milas’ın futbolcularıyla lig mücadelemizi yapacağız.

Yeni Milasspor ile ilgili özellikle geçen sezonla ilgili duygu ve düşüncelerimi Milas kamuoyu ile paylaşma fırsatı verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum” diyerek noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 TEMMUZ TENİS VE BADMİNTON ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDUÖnceki Haber

15 TEMMUZ TENİS VE BADMİNTON ŞAMPİYONLAR...

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANDISonraki Haber

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar