Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

BAL’ LİGİNE GEREKLİ DÜZENLEME GELDİ.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAL’ LİGİNE GEREKLİ DÜZENLEME GELDİ.
Muğla Süper Amatör Küme Liginde 2023-2024 sezonunda şampiyon olacak futbol takımı, 2024-2025 sezonunda BAL’da yer alacak. Milas’tan Milas Belediyesi Milasspor ve DR. Alp Milasspor Aş. Ligde ilçemizi temsil edecek..

 

2023-2024 Futbol sezonunda TFF’e tarafından yapılan statü değişiklikleri sonrasında yeni sezonda BAL Liglerine katılım için yeni düzenlemeler yapıldı.

İlimiz takımları Muğlaspor ile Yatağanspor’un yer aldıkları BAL Ligi 5. grupta düzenlenen yeni statüyle birlikte artık 2023-2024 Muğla Süper Amatör Küme Ligi şampiyonu BAL ‘da sezonu diğer Muğla takımının arkasında tamamlayacak takımın yerine BAL’a yükselecek.

Uzun yıllardır BAL’da yeni yapılacak düzenlemeyi bekleyen Muğla Süper Amatör Küme Liginde mücadele edecek ve hedefi şampiyonluk olan futbol takımları, bu yeni statü düzenlemesiyle birlikte ligde daha mücadeleli müsabakalar için sahaya çıkacaklar.

Futbol Federasyonundan uzun yıllardır bu müjdeli haberi bekleyen Muğla Süper Amatör Küme Ligi futbol takımları, yapılan yeni BAL ligi statüsü değişikliği ile, lig şampiyonluğu için kadrolarını güçlendirdiler.

Statü değişikliği Süper Amatör Küme Liginde yer alan tüm futbol takımlarında heyecan yarattı ve artık bu sezon tüm futbol takımları bu avantajı yakalamak için sahaya çıkacaklar.

2023-2024 futbol sezonunda, TFF tarafından yapılan BAL Ligi statü düzenlemesi, Muğla Süper Amatör Küme Liginde mücadele edecek tüm takımlar tarafından memnunlukla karşılandı.

BAL Ligi Statüsü:

1)2023-2024 Futbol sezonunda BAL Ligi 5.grupta yer alan Muğlaspor ile Yatağanspor takımlarından biri sezon sonunda ligi şampiyon olarak bitirirse diğer takım bir alt kümeye düşerse yerine Süper Amatör Küme Ligi şampiyonu ve ikinci sırada bitiren takım yükselir.

2)Muğlaspor veya Yatağanspor’dan biri 3.Lige yükselir diğeri küme düşmezse,Süper Amatör Küme Ligi şampiyonu direkt olarak BAL’a çıkar.

3)BAL’da ki 2 takımdan biri şampiyon olmaz ve diğeri de küme düşmezse sezon sonu puan tablosuna göre sezonu üstte tamamlayan takım BAL’da kalır,alt sırada ki takım küme düşer yerine Süper Amatör Küme Ligi şampiyonu BAL’a yükselir.

4)BAL’da ki iki takımdan biri küme düşer diğeri 3.lige yükselmezse Süper Amatör Şampiyonu küme düşen takım yerine BAL’a alınır.

5)BAL’da ki 2 Muğla takımı sezon sonu ligin son 2 sırasında ligi tamamlarda ikisi birden bir alt kümeye düşerlerse,yerlerine Süper Amatör Küme Ligi 1.ve 2.olan takım alınır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“ADAYIM ANCAK TEKLİFLERE KAPALIYIM”Önceki Haber

“ADAYIM ANCAK TEKLİFLERE KAPALIYIM”

MİLAS LİSESİ MEZUNLARI GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ 4 KASIM’DASonraki Haber

MİLAS LİSESİ MEZUNLARI GELENEKSEL PİLAV...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar