Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

AKYER YENİDEN TFF ÜST KLASMAN TEMSİLCİSİ.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKYER YENİDEN TFF ÜST KLASMAN TEMSİLCİSİ.
Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu tarafından düzenlenen 2022-2023 Futbol Sezonu Üst Klasman, Federasyon Güvenlik ve Akreditasyon ile Klasman Temsilcileri Sezonbaşı Semineri açılış töreni yapıldı. Muğla’yı, TFF Üst Klasman temsilciliğinde bu yıl tekrar Levent Akyer, Adnan Karayel ve Ali Ağılönü temsil edecek.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerindeki açılış törenine; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekilleri Murat Aksu, Yusuf Günay ve Yalçın Orhan, Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen ve Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Altıntop, İdil Karademirlidağ Suher, Ramazan Üçdan, Talat Papatya, Volkan Can, Murat Şahin, Özen Kuzu, Süleyman Kocasert, Habil Yazıcı, Abdullah Altunkum, Cengiz Erdem, Şevket Çelik, Genel Sekreter Kadir Kardaş, TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Gökhan Özsavaş ile temsilciler ve davetliler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi; “TFF yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, çoğu yapısal değişiklikler olmak üzere, birbirinden önemli konularda yenilikçi kararlara imza attık. Bu konuların en önemlilerinden birisi de temsilcilerimizle ilgiliydi. Bu sezon temsilcilerimize ayrı bir önem vereceğiz. Çünkü son yıllarda baktığımızda temsilcilik çok önemli hale geldi. Temsilciler Kurulumuzun en önemli kurullarımız arasında gördüğümüzü altını çizerek belirtmek isterim. Belirlediğimiz kriterler çerçevesinde, Federasyonumuzda temsilcilik tecrübesi olan, uluslararası alanda bu konuda görevler ve sorumluluklar almış Sayın Gökhan Özsavaş başkanlığında, yine önceki dönemlerden temsilcilik yapmış olan 5 üyemiz ile birlikte, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Nilgün Selvi hanımefendiyi de bir kadın üye olarak ekibimize dahil ederek Temsilciler Kurulumuzu kamuoyuna duyurduk.

Bu kapsamda ilk olarak UEFA standartlarına uygun olarak raporları yeniden düzenledik. En önemli hedeflerimizden birisi raporlarda dijitalleşme idi. Bu yönde hazırlıklarımızı yaptık. Yeni dönemde temsilcilerimiz maçtan hemen sonra raporlarını en hızlı şekilde düzenleyip sisteme aktaracaklar. Raporların sisteme aktarılma süresini Süper Lig için maç organizasyonunun bitmesinden sonra 2 saat ile sınırladık. Çünkü hazırladığınız raporlarla diğer kurullarımızın kararlarını belirliyorsunuz. Yeni dönemle birlikte daha kısa süre içerisinde ve yeniden düzenlenmiş şekliyle raporlarınızı vereceksiniz. Bu raporlarınıza çok ayrı bir önem vereceğimizi hatırlatmak istiyorum.

Hakemler gibi temsilciler için de psikoteknik testler uygulanacak. 10 ayrı test sonucunda performans değerlendirmeleri yapacağız. Bunun sonucunda eksik gördüğümüz noktalarda temsilcilerimizi de eğitime alacağız. Ayrıca temsilcilik sistemine çok önemli bir yenilik daha getirdik. Bildiğiniz üzere maçlarda üç temsilcimiz görev yapıyor. Saha ve Basın temsilciliğini birleştirme kararı aldık. Yeni sezonla birlikte eklediğimiz yeni temsilcimiz ise, Süper Lig maçlarının oynandığı stadyumlarda bulunan izleme odalarında görev yapacak. Bütüncül bir yaklaşımla, stadın her tarafını, soyunma odasının her yönünü oturdukları yerden görmüş olacaklar. Yine TFF Riva Merkezimizde bulunan stadyum kameralarına endeksli Merkezi Operasyon Sistemimiz aktif olarak kullanılacak.

Gizli temsilci dediğimiz, sadece başkanımız ve benim bileceğim kişiler vasıtasıyla bir takım maçları denetleyeceğiz. Bu raporları karşılaştıracağız. Bu sistemle siz temsilcilerimizin performanslarını artırmayı hedefliyoruz. Getireceğimiz bu denetleme ile tüm temsilcilerimiz işini daha titiz, daha disiplinli yapacak. Şeffaflık ve güven ortamının oluşmasına katkı sağlanacak. Böylece siz temsilcilerimizin kamuoyunda itibarını daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Cumhuriyetimizle yaşıttır. Önümüzdeki yıl hem Cumhuriyet'in hem TFF'nin 100. kuruluş yıldönümü. Siz de 100. yılın temsilcilerisiniz, buna göre hareket edin” diye seslendi.

Fair Play konusuna da vurgu yapan Başkan Büyükekşi, "Ben her yaptığım konuşmada diyorum ki, Fair Play'i öne çıkaracağım. Hatta şunu söyledim, yönetim kurulumuza kadın almamızın sebebi şu dedim; kadının olduğu yerde barış, güzellikler olur, kavga dövüş olmaz. Onlar her zaman bize fayda sağlarlar. O yüzden de maçlarımıza da bundan sonraki dönemde, başta seyircimizin artmasını sağlamak adına konserler yapılacağını söylemiştim. Konserler vesilesiyle annelerimizin, kızlarımızın, kadınlarımızın, gençlerin, çocukların, taraftarlar ile hep birlikte el ele kol kola maç seyretmesini istiyoruz” diyerek Türk futbolunda yapılacak çalışmaları hep birlikte yapacaklarını, bu işi ‘miş gibi’ gibi yapmayacaklarının altını çizdi.

Başkan Büyükekşi’nin ardından konuşan TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Gökhan Özsavaş ise, 2022-2023 sezonunda temsilcilerin performanslarını en üst seviyeye çıkararak güven ortamını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. UEFA kriterleri kapsamında temsilci raporlarının entegrasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Özsavaş; “Maç organizasyonu bitiminden 2 saat sonra raporların futbol yönetim sistemine gönderilmesi için hazırlıklarımızı tamamladık. Teknolojik desteklerden faydalanıyoruz. Temsilci atamalarında yapay zeka testlerinden faydalanacağız. Temsilci alımlarında tahsil, sporculuk geçmişi, bilgisayar donanımı, fiziki yeterlilik ve yönetim deneyimi olmak üzere liyakat oluşturacak yetenekler olacaktır. Klasman değerlendirmelerini de kasım ayı içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Temsilciler yüz yüze eğitimlerden geçecek. Statlarda haberli ve habersiz denetimler yapılacak. Kamera odasında bir temsilcimiz bulunacak ve müsabakanın tüm sürecine hakim olacak. Temsilcilerimiz, mesleklerinde çok başarılı ve saygın insanlar. Federasyonumuzun gözü ve kulağıdır. Temsilci ailesine gayretleri ve üstün çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

3 / 1 

 

3 / 2 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİTSO ÜRETİCİYİ VE FABRİKACIYI UYARIYOR!Önceki Haber

MİTSO ÜRETİCİYİ VE FABRİKACIYI UYARIYOR!

ÇİFTÇİNİN BEYAZ ALTINI ‘PAMUK’ YENİDEN REVAÇTASonraki Haber

ÇİFTÇİNİN BEYAZ ALTINI ‘PAMUK’ YENİDEN R...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar