BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

8. Milas Zeytin Hasat Şenliği Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
8. Milas Zeytin Hasat Şenliği Sona Erdi
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
killenen; samimi, verimli, güçlü bir ortamda üretici ve tüketiciyi kucaklayan 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin gündüz programı tamamlandı. Pazar günü sabah saatlerinde Sağlık Yürüyüşü ile başlayan şenliğin 2. gün etkinlikleri; Gökhan Günaydın’ın “Kadim Meyve Zeytin” söyleşisi ile devam etti. Günaydın, zeytin ağaçları ve zeytinyağı hakkında bilimsel […]
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Kurum ve odalar arası işbirliği ve ortak akıl sonucu şekillenen; samimi, verimli, güçlü bir ortamda üretici ve tüketiciyi kucaklayan 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin gündüz programı tamamlandı.
Pazar günü sabah saatlerinde Sağlık Yürüyüşü ile başlayan şenliğin 2. gün etkinlikleri; Gökhan Günaydın’ın “Kadim Meyve Zeytin” söyleşisi ile devam etti.
Günaydın, zeytin ağaçları ve zeytinyağı hakkında bilimsel açıklamalarda bulunduktan sonra, Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın “Atıksız Mutfak Workshop Etkinliği” ve Özlem Yıldız’ın katılımıyla UDF Uluslararası Down Federasyonu Özel Çocuklarla Zeytin Kırma Yarışması, Elif Güvendik’in sunumuyla Zeytinyağının Güzellik Sırları ve Vahe Kılıçarslan Moderatörlüğünde AREGALA Yunanistan Kos Adası Yunan Yemekleri Sunumu gerçekleşti.
Milas ilçesinde bu yıl sekizincisi düzenlenen 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin 2. gün etkinlikleri kapsamında günün ilerleyen saatlerinde zeytinyağlı yemekler tanıtıldı. İlçede iki gün boyunca süren şenlik çerçevesinde Volkan Yıldız’ın hazırladığı “Milas” ve “Zeytin” temalı fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.
MAHALLELER YEMEKLERİYLE YARIŞTI
Avrupa Birliği’nden coğrafi tescil belgesine sahip Milas zeytinyağının tanıtımını, kaliteli zeytinyağı üretimini ve zeytinyağı kullanımını artırmayı hedefleyen şenlikte, mahalleler arası zeytinyağlı yemek yarışması da düzenlendi.
BİRİNCİ HACIAHMETLER OLDU
Yarışmacılar, meydanda kurulan stantlarda yemeklerini ve tatlılarını jüri üyelerinin beğenisine sundu. Şefler ve konuklar zeytinyağlı dolma, ekşili köfte, keşkek, , zeytinyağlı tavuk dolması, çeşitli ot kavurmaları ve yöresel tatlılardan tadım yaptı. Puanlamanın ardından yemekler, etkinliği izleyen vatandaşlara ikram edildi. 27 mahallenin katıldığı yarışmada, Hacıahmetler Mahallesi birinci, Ahmet Çavuş-Hayıtlı Mahallesi ikinci ve Yaşyer Mahallesi üçüncü oldu. Yarışmanın sonucunda üçüncü olan mahalleye Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, ikinciye Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Başkanı Reşit Özer ve Muğla İl Kültür Müdür Yardımcısı Osman Engindeniz, birinciye ise Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke tarafından ödülleri takdim edildi. Protokol üyeleri, yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm mahalle temsilcilerine çeşitli ödüller verdi.
FERHAT GÖÇER KONSERİ İPTAL EDİLDİ
8. Milas Zeytin Hasat Şenliği kapsamında yapılması planlanan Ferhat Göçer konseri, İstanbul’da yaşanan hain saldırı nedeniyle ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edildi. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaşanan hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

 

 

 

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas’ın Efeleri Başarıya DoymuyorÖnceki Haber

Milas’ın Efeleri Başarıya Doymuyor

Çocuk Oyun Evi’ne Ön Kayıt Başvuruları BaşladıSonraki Haber

Çocuk Oyun Evi’ne Ön Kayıt Başvuruları B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar