Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Gerçekleştirildi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Gerçekleştirildi.
İki bölüm halinde düzenlenen törende günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, “Sevgili öğrenciler, sizler bizim geleceğimizin teminatı, devletimizin, milletimizin temel direklerisiniz. Eminim ki sizler, sizi en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailelerinizin emeğini boşa çıkarmayacaksınız” dedi. Öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler ve gösteriler beğeni toplarken, bu yıl birinci sınıfa yeni başlayan öğrenciler törenin ardından bayrak koridorundan alkışlarla geçerek sınıflarına geçtiler.

Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Milas’ta tören düzenlendi. Törenin ilk bölümü Atatürk Meydanı’nda gerçekleşti. Saat 9.30’da Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, öğretmen ve öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle son buldu.

EN İYİ BİÇİMDE YETİŞTİRECEĞİMİZDEN EMİN OLUNUZ

Törenin ikinci bölümü ise Merkez İlkokulu’nda saat 10.30’da Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, kurum amirleri, gaziler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının seslendirilmesiyle başlayıp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın’ın günün önem ve anlamını belirten konuşmasıyla devam etti.

Kürsüye gelen Aydın konuşmasında şunları dile getirdi:

“Hiç şüphesiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözüyle eğitimin önemine işaret etmiştir.

Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Değerli meslektaşlarım, bugünümüzü ve yarınlarımızı imar ederek daha müreffeh kılmak adına sevgiyle, sabırla, şefkatle ve fedakârlıkla yürüttüğünüz tüm çalışmalarınız ve emeğiniz bizler için çok değerlidir. Özverili çalışmalarınızın bu eğitim öğretim yılında da aynı şekilde devam edeceğinden şüphemiz yoktur.

Sevgili öğrenciler, sizler bizim geleceğimizin teminatı, devletimizin, milletimizin temel direklerisiniz. Eminim ki sizler, sizi en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailelerinizin emeğini boşa çıkarmayacaksınız. En büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın bilgi ve en büyük düşmanınızın da tembellik ve cehalet olduğunu asla unutmamalısınız.

Kıymetli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içerisinde yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Siz kıymetli velilerimizi, her zaman olduğu gibi okullarımızda, öğretmen ve yöneticilerimizle iş birliği içinde görmek bizleri mutlu edecektir.

Bu duygu düşüncelerle 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında bütün eğitim camiamıza başarılar diliyor; yeni eğitim öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, velilerimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

SINIFLARINA BAYRAK KORİDORUNDAN ALKIŞLARLA GEÇTİLER

Müdür Aydın’ın yaptığı konuşmanın ardından tören öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler, gösteriler ile devam etti. Okul öğretmenlerinin kısa süreli kurs ile öğrenmiş oldukları halk oyunları gösterisi de programa renk kattı.

Tören bu yıl birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilerin bayrak koridorundan alkışlarla geçerek sınıflarına geçmeleriyle son buldu.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5 Aracın Karıştığı Kazada 12 Kişi Yaralandı..Önceki Haber

5 Aracın Karıştığı Kazada 12 Kişi Yarala...

TAKLA ATARAK KARŞI ŞERİDE GEÇTİ..Sonraki Haber

TAKLA ATARAK KARŞI ŞERİDE GEÇTİ..

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar