Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

2022, YATIRIM VE HİZMET YILI OLACAK…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2022, YATIRIM VE HİZMET YILI OLACAK…
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediyedeki bazı birim amirleriyle birlikte, ilçemize bağlı 132 mahalle muhtarıyla kahvaltıda biraraya geldi.

2019 seçimlerinin ardından birçok şansızlığın yaşandığına dikkat çeken; pandemi koşulları, orman yangınları, ekonomik kriz ve şimdi de Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ülkenin ekonomik durumunun her geçen kötüye gittiğini belirterek; “Bu durum en çok da belediyeleri vurdu. Geçen yıl Ekim ayında yaptığımız 2022 yılı bütçesini, daha Ocak ayı girmeden devreye sokmak zorunda kaldık. Şimdiden bütçenin 3/1’ni kullandık” dedi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen kahvaltılı etkinliğe; Başkan Tokat’ın yanı sıra başkan yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş, CHP Milas İlçe Başkanı Av. Tüze Çetinkaya, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, Belediye Meclis Üyeleri; Tacettin Yıldız, Cüneyt İlter, Cemil Zeybek ve Murat Yazar, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ile mahalle muhtarları katıldı.

Saygı Duruşu e İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, açılış konuşmasında kısa bir süre önce hayatını kaybeden Savran Mahalle Muhtarı Merhum Zekeriya Köse başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm muhtarlara rahmet dilerken, sağlık sorunu yaşayan muhtarlara da geçmiş oldun dileklerini iletti ve bugün organizasyonu düzenleyen Başkan Tokat ve birim sorumlularına teşekkür etti.

“BÖYLE BİR YILI HİÇ YAŞAMADIK”

Dernek Başkanı Çoban’ın ardından kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, Zekeriya Köse başta olmak üzere aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş olan tüm muhtarlara Allah’tan rahmet, yaşayan ancak sağlık sorunlarıyla boğuşan eski veya yeni muhtarlara da acil şifa dileklerini ileterek söze başladı.

Başkan Tokat kendi mesai arkadaşları olan birim amirlerine seslenerek; “Muhtarlık müessesesi, Osmanlı’dan bugüne ülkenin en önemli kurumlarından biri olmuştur. Vatandaş ile kurumlar arasında köprü oluşturan muhtarlar hepimiz için son derece önemlidir. Sizlerden isteğim, onlara karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de saygı çerçevesinde yaklaşmanız, taleplerini büyük bir dikkat ve titizlikle almanız ve en kısa zamanda dönüş yapmanızdır. Onlar olmazsa bizim yaptıklarımızı gerçekten topluma anlatmakta zorlanırız.” diyerek muhtarlık müessesinin önemine vurgu yaptı.

“2022 yılı çalışma programını hazırlarken bugünkü bir tablo ile karşılaşacağımızı hiç tahmin etmedik. Bu salonda bulunan herkes 2019 seçimlerinde seçilerek göreve geldi. Seçimlerin ardından bir süre toparlanma sürecini geçirdik, tam işe koyulacağımız dönemde pandemi süreci başladı. Yaklaşık 2 yıldır pandemi koşullarıyla uğraşıyoruz. Bu salgın sürecini atlatamadan maalesef bölgemizdeki orman yangınları ve sonrasındaki sorunlarla uğraşırken bu kez de döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı olarak enflasyondaki artışlarla oluşan hayat pahalılığı hem toplumu, hem de yerel yönetimler olarak bizleri etkiledi.

Bildiğiniz gibi 2022 yılı bütçesini geçen yıl Ekim ayı meclisinde kabul ettik. Yeni bütçe 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecekti ancak yaşanan bu ekonomik sıkıntılar yüzünden yılbaşından önce bütçeyi kullanmaya başladık. Bugün, bütçenin 3/1’ni kullanmış durumdayız. Yani artık önümüzü göremiyoruz. Ne kadar plan yaparsak yapalım mutlaka bu plan bir şekilde bozuluyor. Doğal olarak aradaki fark bütçeye yansıyor. Örneğin herhangi bir hizmetle ilgili ihale açıyoruz, firmalar teklif vermekten kaçınıyor. Hatta sözleşmeye ‘fark ilavesi’ maddesi konuluyor. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir yılı hiç yaşamadık” dedi.

“TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ARACILIĞIYLA TARIMA DESTEK VERECEĞİZ”

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Rusya-Ukrayna savaşı ile ortaya çıkan sıkıntının tarımsal ürünlere de yansıyacağını belirterek; “Daha savaşın ilk günlerinde buğday ve sıvı yağ ile ilgili gelişmeleri hepiniz biliyorsunuz. Eğer önlem alınmazsa önümüzdeki günlerde daha büyük gıda kriziyle karşı kalabiliriz. Oysa yapılması gereken, Türk çiftçisini, köylüsünü üretimden koparmamaktır. Ne yazık ki bugün üretici köylü ekip-biçmekten vaz geçmiş durumda. Yani gübre, ilaç, tohum, mazot gibi temel girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde çiftçi de ‘ekmesem daha karlıyım’ diyor.

Farkındaysanız yerel yönetimler son dönemlerde tarıma, doğal olarak çiftçiye destek vermeye başladı. İşte biz de bu düşünceyle geçen yıl belediyemiz bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. Ancak tam da orman yangınlarına rastladı fakat arkadaşlarımız için büyük bir tecrübe olduğunu, yangın sonrası çalışmalarda gördük.

Sizlerden özellikle yerli tohum ve diğer tarımsal konularda birim sorumlularımıza destek olmanızı, yardımcı olmanızı bekliyoruz. Bu maliyetlerle tarım yapmak zaten zor, en azından belli ölçülerde çiftçimize, köylümüze destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

“KENDİ ASFALTIMIZI KENDİMİZ İMAL EDECEĞİZ”

Başkan Tokat, Milas Belediyesi bünyesinde yeni bir şantiye kurma aşamasında olduklarını belirterek; “Bu şantiyede kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz. Malumunuz sizlerden asfalt konusunda talepler geliyor. Bizler bu talebi karşılamak için ihale açıyoruz. Asfalt üretim maliyeti de sürekli arttığından, dolayısıyla firmalara bu ihalelere girmek istemiyor. Kimi zamanda çeşitli nedenlerle üretimde ve bize tesliminde sorunlar yaşanıyor. İşte bunları ortadan kaldırmak ve daha kısa zamanda bu konudaki talepleri yerine getirmek için çalışmalara başladık. Hatta başka belediyelere veya kurumlara da satmayı planlıyoruz” diyerek kuruluş aşamasındaki asfalt şantiyesi hakkında bilgi paylaştı.

“HALKA HESAP VERME TOPLANTIMIZI BU MART AYININ SONUNDA YAPACAĞIZ”

Son iki yıl hariç, her yıl Mart ayında, ‘Halka Hesap Verme’ toplantılarını yaptığını ancak son iki yılda pandemi nedeniyle yapılamadığını belirten Başkan Tokat; “Çok büyük bir aksilik olmazsa bu Mart ayının sonunda yine bu salonda bu toplantıyı yapacağız. Çünkü yöneticilerin halka hesap vermekten kaçınmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Bununla birlikte 18 Mart tarihinde Bafa Mahallemizde bir açılış programımız var. Bu programa Sayın Özgür Özel ve Veli Ağbaba da katılacak. Şimdiden sizleri ve tüm vatandaşlarımızı bu programa davet ediyoruz” dedi.

Başkan Tokat’ın açıklamalarının ardından etkinliğe katılan bazı mahalle muhtarları söz alarak, kendi bölgelerindeki sorunları ilettiler. İlgili birimler bu talepleri not alarak en kısa zamanda çözüm üretileceği belirtildi.

 

 

6 / 1 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özgür Özel ve Veli Ağbaba 18 Mart’ta Milas’taÖnceki Haber

Özgür Özel ve Veli Ağbaba 18 Mart’ta Mil...

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Protokol İmzalandıSonraki Haber

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Protoko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar