Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

18 MART DESTANI'NA ÇOK ÖZEL TÖREN...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18 MART DESTANI'NA ÇOK ÖZEL TÖREN...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, tüm yurt geneli ve dış temsilciliklerimizde coşkulu törenlerle kutlanırken, ilçemizde de, Türk tarihinin en parlak zaferlerinden biri olan bu anlamlı güne yakışır bir tören düzenlendi.

Bir ulusu yok etmek için bir araya gelmiş güçlü ordulara karşı yokluk içindeki bir milletin verdiği bağımsızlık mücadelesinin, dünyada eşine benzerine az rastlanır örneği, Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıldönümü, birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı.
Sabah 09.30’da şehitlikte başlayan törende, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilen program, Atapark’taki Atatürk Anıtı önünde devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Önceki yıllardan farklı olarak bu sene, Şehit Aileleri adına da anıta çelenk sunuldu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genç subayı Teğmen Fatih Aydın tarafından yapıldı.
Teğmen Aydın; “Bugün vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması ve yüce milletimizin bağımsızlığı uğruna ölmeyi bir şeref bilip, hayatlarını feda ederek, bütün rütbelerin en yücesi olan şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anma günüdür.
Bugün aynı zamanda yakın tarihimizin şeref sayfalarından birini oluşturan, sonuçları itibari ile milletimizin kaderini ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin de 103’ncü yıldönümüdür. Siperler arasındaki mesafenin sadece birkaç metre ve ölümün kaçınılmaz olduğu bir muharebede, öleni görüp kısa bir süre sonra kendisinin de öleceğini bildiği halde en ufak bir duraksama göstermeden, yılmadan savaşarak, milletimizin yüzyıllardır sarsılmış özgüven duygusunu yeniden kuvvetlendiren Çanakkale ruhunun oluştuğu gündür.
Birinci Dünya Savaşı sonunda yıkılmış, parçalanmış, vatan toprakları işgal ve orduları terhis edilmiş olan milletimizin tüm bu olumsuz şartlara rağmen, bir ölüm kalım mücadelesine başlaması, Çanakkale’de şahlanan işte bu erdemli ruh sayesinde mümkün olmuştur. Milletimizin Çanakkale’de kazandığı kendine güven ve inanç duygusu, Kurtuluş Savaşı sırasında da sarsılmaz değer ve ideallerimize öncülük etmiştir.
Şimdi de aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı kutsal emanetler olan değerli şehit aileleri ve aziz şehitlerimize hitap etmek istiyorum:
Bugün millet olarak özgür bir şekilde, emniyet ve güven içerisinde yaşıyorsak, bu sizlerin babaları, eşleri, kardeşleri ve evlatları sayesindedir. Aziz şehitlerimizi unutmak nasıl mümkün değilse, millet olarak onların bizlere emaneti olan sizleri ve sizlere olan vefa borcumuzu unutmakta mümkün değildir.
Müsterih olunuz. Onlar, üzerinde sonsuza dek özgürce yaşayacağımız kutsal vatanımız uğruna şehit oldular. Bizlere, varlığıyla her zaman güven ve gurur veren güçlü Türk Silahlı Kuvvetlerini miras bıraktılar. Bu vatan için yaşadılar ve bu vatanın kalbine gömüldüler. Bugün güzel yurdumuzun her köşesinde sizlerle birlikte tüm milletimiz, onları sevgi ve saygıyla yaşatıyor ve rahmetle anıyor. 
Aziz şehitlerimiz… Kahraman savaşçılar olarak vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarınızı verdiniz. Bizlere emanet ettiğiniz bu bağımsız ülkenin semalarında ebediyen dalgalanacak olan ay yıldızlı bayrağımız altında rahat uyuyunuz.
Biliniz ki; tertemiz kanlarınızla suladığınız kutsal vatanımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu uğurda bizler de sizler gibi vatanın asker yeminine sadık, yılmaz ve yenilmez bekçileri olarak, gerektiğinde canımızı seve seve feda etmeye hazırız” diyerek, bir kez daha şehitlerimizi; rahmet, minnet, şükran ve saygı ile andığını söyledi.

Öğrencilerden etkileyici bir gösteri…

Atapark’ta sona eren törenin ardından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda geçildi. Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan törenin bu bölümünde, sahneye adeta Çanakkale ruhunu yansıtan mini bir platform oluşturan öğrenciler, türkülerle, şiirlerle ve arka plandaki sinevizyon gösterimi ile Çanakkale Zaferi’ni aktardılar.
Etkinliğin sonunda ise 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen; şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Kartal Gazinosu’nda şehit ailelerine ve gazilere yemek…

Kutla programının son bölümünde ise Kartal Askeri Gazinosu’nda şehit ailelerine ve Milas Muharip Gaziler Derneği üyesi gazilerimize ve eşlerine bir öğle yemeği verildi.
Yemeğe katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutanı Hv. Sistem Albay Cenk Erataç, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya ve Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, şehit ve gazilerimizle yakından ilgilenerek, onlarla birlikte öğle yemeği yediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLASSPOR 0 GÖCEK SPOR 0Önceki Haber

MİLASSPOR 0 GÖCEK SPOR 0

CHP MİLAS İLÇE TEŞKİLATI ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI...Sonraki Haber

CHP MİLAS İLÇE TEŞKİLATI ÇANAKKALE ŞEHİT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar