Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

YÜZDE 50 HİBELİ TARIMSAL MAKİNE-EKİPMAN ÖDEMLERİ BAŞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÜZDE 50 HİBELİ TARIMSAL MAKİNE-EKİPMAN ÖDEMLERİ BAŞLADI
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi Kapsamında 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından makine-ekipman destekleri ödeniyor. İl genelinde 1056 üreticiye yaklaşık 30 çeşit makine-ekipmana destek verildi.

Yapılan desteklerle ilgili Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak tarafından yapılan açıklama şöyle:

“İlimizde uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi Kapsamında 2022 yılında; Bakanlığımız tarafından Makine-Ekipman desteklemesine ait açıklanan sonuçlara göre İlimizde; Makine ekipman kapsamında 1056 adet yatırımcı ile sözleşme imzaladık. Bunların toplam yatırım bedeli; 18.273.071,00 TL olup;  yatırımcılarımıza proje sonunda 9.133.369,00 TL hibe ödemesi yapıyoruz. İlimizde 1056 üreticimize yaklaşık 30 çeşit makine-ekipmana destek verdik. Verilen makinelerden en fazla İlimizin potansiyeline de uygun olarak zeytin hasat makinesi oldu. İkinci sırada Çapa makinesi, üçüncü sırada ilaçlama makinesi, dördüncü sırada rotovatör, beşinci sırada ise römork yer alıyor. Evraklarını tamamlayan ve Makine Ekipman Tespitleri yerinde yapılan üreticilerin destekleme ödemeleri hesaplara yatmaya başladı.”

Ödeme evraklarını İl Müdürlüğüne teslim etmeyen üreticilere ödemeyi yapılamadığını belirten İl Müdürü Saylak; “Hibe sözleşmesine göre ödeme yapabilmemiz için üreticilerimizin ödeme evraklarını teslim etmeleri ve de buna göre makine-ekipman tespitini yaptırmaları gerekiyor. Ödeme evraklarını İl Müdürlüğümüze teslim etmeyen üreticilerimize ödemeyi yapamıyoruz. Tek tek bu üreticilerimizi tespit edip sms yoluyla tekrar hatırlatma yapıyoruz. Ayrıca gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse web sitesinde duyurularımızla ulaşıyoruz. Buradan basın aracılığıyla da üreticilerimize tekrar seslenmek istiyorum. Bir mağduriyet yaşamamaları adına %50 hibe ile aldıkları makine-ekipmanın ödeme evraklarını İl Müdürlüğümüze teslim etmelerini rica ediyorum. Tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

1 / 1 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“DEPREMİ DEĞİL AMA AFETİ ÖNLEMEK MÜMKÜN!”Önceki Haber

“DEPREMİ DEĞİL AMA AFETİ ÖNLEMEK MÜMKÜN!...

BAŞKANDAN ALAN İNCELEMESİ…Sonraki Haber

BAŞKANDAN ALAN İNCELEMESİ…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar