Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

SANAYİDEKİ ELEKTRİK KESİNTİSİ ÇİĞ SÜT ÜRETİCİSİNİ VURACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANAYİDEKİ ELEKTRİK KESİNTİSİ ÇİĞ SÜT ÜRETİCİSİNİ VURACAK
İYİ Parti Milas ilçe Başkanı Kasım Özkan, 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olan yüksek elektrik faturalarının üzerine bir de özellikle sanayi kesiminde uygulanacak olan doğalgaz ve elektrik kesintisi ile ilgili oluşabilecek olumsuzluklar için uyarılarda bulundu. İlçe Başkanı Özkan, sektörün uzmanları tarafından yapılan açıklamaları Milaslı vatandaşları için paylaştı.

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, Milaslı süt üreticilerini yakından ilgilendiren konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

 

 

“Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelinde 24 Ocak 2022 yani yarın saat 00:00’dan itibaren organize sanayi bölgeleri ve dışındaki sanayi tesislerinde haftanın 3 günü elektrik kesintisi uygulanacak.

 

 

Çiftçiden günlük süt alarak İşleyen süt fabrikaları elektrik kesintisi uygulanacağı için sütü işleyemeyecek. Süt fabrikaları elektrik kesintisi nedeniyle süt işleyemeyecekleri için üreticiden süt alamayacak. Bu uygulama ne yazık ki çiğ süt üreticisini vuracak.

 

 

“SÜTLER DÖKÜLECEK, ÜRETİCİ MAĞDUR OLACAK”

 

 

“Elektrik kesintisi ile fabrikalarda üretim dursa bile, ineğin memesini kapatamazsınız. Üretici sağıma devam edecek. Fabrikalar alamayınca sütler dökülecek. Üretici mağdur olacak.

 

 

Süt sanayicileri, elektrik kesintisinde kendilerine pozitif ayrımcılık yapılmasını belirterek, ‘üreticiden süt alabilmemiz için fabrikayı çalıştırmamız gerekir. Bu nedenle süt fabrikalarının bu kapsamın dışında tutulması binlerce süt üreticisi için büyük önem taşıyor. Yetkililer bu konuda duyarlılık gösterip süt fabrikalarını kesintinin dışında tutmasını bekliyoruz’ görüşünü dile getiriyor.

Umarız bir an önce alınan bu karardan vaz geçilir; hem üretici, hem de sanayici bu uygulamadan zarar görmez.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal Politikalar Komsiyonu Çalışmalarına devam ediyor.Önceki Haber

Sosyal Politikalar Komsiyonu Çalışmaları...

KAÇEP KOMİSYONU KAYMAKAM BÖKE’Yİ ZİYARET ETTİSonraki Haber

KAÇEP KOMİSYONU KAYMAKAM BÖKE’Yİ ZİYARET...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar