Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Muğla Odaları Tek Ses

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla Odaları Tek Ses
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; “Zincir mağazalar yerel esnafları zor durumda bırakıyor. Ödemelerini bu ürünlerin satışlarının artacağı mevsimlere göre planlayan yerel esnaflar, oluşan haksız rekabet ortamında ödemelerini yapamaz hale geliyorlar.” …

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne üye odaların ve borsanın geleneksel hale getirdiği ortak toplantıların 34’üncüsü Fethiye’de, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda Muğla odalarının, üyelerin ve Muğla’nın ortak sorunları hakkında her zaman birlikte olup seslerini duyurmayı başardığı ve Ankara’da güçlü bir lobi oluşturmayı başardığı vurgulandı.
Fethiye’de, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Muğla Odaları ve Borsası 34. Ortak Toplantısına Muğla ve Milas Ticaret ve Sanayi Odaları, Bodrum ve Marmaris Ticaret Odaları, Muğla Borsası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris, Bodrum ve Fethiye Şubeleri katıldılar. FETSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke‘nin yönetiminde yapılan toplantının açılış konuşmasını FETSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı yaptı.
Muğla odaları ve borsasının birlik ve beraberlik içinde üyelerinin ve Muğla’nın ortak sorunlarına sahip çıktığını belirten Çıralı “Yüksek enflasyonun neden olduğu bu kriz ortamında ekonomiye dair tüm gelişmeleri, alınan kararları takip ederek, üyelerimizin bu zorlu süreçten en az zararla çıkabilmesi için Muğla Odaları ve Borsası olarak birlikte hareket edebiliyoruz” dedi.
Muğla odaları ve borsasının zaman zaman yaptığı ortak basın açıklamalarının ses getirdiğini vurgulayan Osman Çıralı “Muğla odaları ve borsası olarak elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki artış, zeytin alanları, çimento fabrikası ve finans desteği ile ilgili yaptığımız ortak açıklamalar ciddi anlamda ses getirdi. Ortak sorunlarımızda olduğu gibi örneğin Fethiye’nin veya diğer ilçelerimizin bir konuda desteğe ihtiyacı olduğunda da tek ses oluyor, güçlü lobi ile sesimizi duyuruyoruz. Yine üyelerimizin, bölge ekonomisinin sorunlarının çözümü için hep birlikte Ankara’ya gittiğimizde de bu gücü hissettik” diye konuştu. Çıralı, Seydikemer’de kurulması planlananTarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişilik kazandığını ve Türkiye’nin ilk süt sığırcılığı organize sanayi bölgesi olduğunu bildirdi.
Toplantıda daha sonra Muğla ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve Meclis Başkanı Koray Özcan, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, İMEAK Deniz Ticaret Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Top, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan ve Başkan Yardımcısı Onur Ugan, Marmaris Ticaret Odası yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan ve Meclis Başkanı Nurgül Candan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağlı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer gündeme ilişkin sorunları ve önerilerini dile getirdiler.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer konuşmasında zincir mağazaların okulların açılacağı günlerde kırtasiye, deniz mevsiminin açılacağı günlerde ise denizle ilgili malzemeleri yoğun bir şekilde mağazalarına yığdığını belirterek “Zincir mağazalar yerel esnafları zor durumda bırakıyor. Ödemelerini bu ürünlerin satışlarının artacağı mevsimlere göre planlayan yerel esnaflar, oluşan haksız rekabet ortamında ödemelerini yapamaz hale geliyorlar. Zincir mağazalar yerel markalı ürünleri raflarının yüzde 1’inde sergilemek zorunda. Ancak yönetmelikte yerel üreticinin zincir mağazaya ürününü almaları için başvuruda bulunması gerekiyor. Oysa bu mağazalar ya merkezlerinden veya bölge düzeyinde ürün alıyorlar. Bu durumda yerel üreticinin merkeze veya bölge müdürlüklerine erişip benim ürünümü alın, demesi mümkün değil. Yönetmeliğin değişmesini istiyoruz” diye konuştu.
Toplantı Doç. Dr. İrfan Mısırlı‘nın yaptığı “Muğla Turizmi Gelecek Vizyonu Ortak Akıl Arama Çalıştayı Sonuç Raporu” hakkındaki sunumun ardından Muğla S. Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Serkan Dirlik‘in yaptığı “Muğla Ekonomik Analizi ve Akademik Danışmanlık Faaliyetleri” hakkındaki sunumu ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrencilere ve sınav görevlilerine ücretsiz ulaşımÖnceki Haber

Öğrencilere ve sınav görevlilerine ücret...

Öğrenciler Karne Heyecanı YaşadıSonraki Haber

Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar