Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Milaslı şehidin ismi okulda yaşatılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milaslı şehidin ismi okulda yaşatılacak
Milas’ta yaptırılan Şehit Erkan Karataş İlkokulu düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Okulun ilk ders zili törene katılan protokol tarafından çalındı.

2019 yılı içerisinde Hayıtlı Mahallesi Kardelen Sokak’ta hazine arazisine yaptırılan 360 öğrenci kapasiteli 12 derslikli Şehit Erkan Karataş İlkokulu düzenlenen törenle hizmete sunuldu.
Törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, MHP Milas İlçe Başkanı M. Emin Ünlüsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, şube müdürleri, ismi okula verilen şehidin ailesi ve bazı okulların müdürlerinin yanı sıra az sayıdaki öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Milas Yörük Obaları Dernek üyelerinin halk oyunları gösterisi yer aldı. Halk oyunları gösterisinin ardından törende ilk konuşmayı şehit Erkan Karataş’ın oğlu Mehmet Karataş ve kızı Hatice Karataş yaparak, babalarının isminin okulda yaşayacak olmasından son derece mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise törende yaptığı konuşmada okulun fiziki yapısı hakkında bilgi verdikten sonra şöyle devam etti:
“İlçemizde 27 tane şehidimiz vardı. Dönemin Milas Kaymakamı sayın Eren Arslan ve Muğla Milletvekilimiz sayın Yavuz Demir ile okula ne isim verelim diye düşünürken, neden şehitlerimizden birinin adını vermiyoruz dedik ve ben hemen şehidimizin ailesini aradım. İnanın heyecandan konuşamadılar bile… Sonra bize dönüş yaptılar ve böyle bir şeyden gurur duyacaklarını belirterek, ‘Bize düşen bir şey var mı’ diye sordular. İçinde bulunduğumuz okulun tamamlanmasında ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlar ortak bir çalışma yürüttüler. Ben de emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Törende son konuşmayı Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke yaptı. Kaymakam Böke; “Öncelikle birçok insanın, ilçedeki kurum ve kuruluşların ortak ürünü olan, şehidimizin de adını taşıyan, yeni normalleşme süreciyle eğitim-öğretime açılan bu okulda bulunmak beni son derece mutlu etmiştir” diyerek yeniden ders zili çalan tüm okullarımızda eğitim-öğretimin sorunsuz olarak tamamlanması dileğinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Böke, Garnizon Komutanı Demiryakan, şehidin ailesi ve törene katılan diğer protokol üyeleri açılış kurdelasını keserek, sembolik olarak ders zilini çaldılar ve öğrencileri sınıflarına aldılar.
Şehit Erkan Karataş Kimdir?
1964 yılında Milas’ta doğdu. İlk ve orta öğretimini Milas’ta tamamladıktan sonra lise eğitimini İzmir’de aldı. Akabinde Astsubay okulunda almış olduğu eğitimin ardından Denizli’de tankçı olarak görev yaptı. 1 yıl Ankara’da pilotaj eğitimi alarak pilot oldu. 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nda pilot olarak görev yaptı. 9 Kasım 1990 tarihinde şehit oldu.WhatsApp Image 2021-03-02 at 13.22.29 (1).jpeg

 

WhatsApp Image 2021-03-02 at 13.22.30 (1).jpeg

 

WhatsApp Image 2021-03-02 at 13.23.04.jpeg

 

WhatsApp Image 2021-03-02 at 13.23.07.jpeg

 

WhatsApp Image 2021-03-02 at 13.23.09 (1).jpeg

 

WhatsApp Image 2021-03-02 at 14.15.28.jpeg

 

WhatsApp Image 2021-03-02 at 13.22.26 (1).jpeg

 

WhatsApp Image 2021-03-02 at 13.22.27 (1).jpeg


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı..Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açı...

“Kontrollü normalleşme süreci”ne ilişkin genelge yayınlandıSonraki Haber

“Kontrollü normalleşme süreci”ne ilişkin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar