Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Milaslı Çiftçi’nin Yüzünü Güldürecek Proje..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milaslı Çiftçi’nin Yüzünü Güldürecek Proje..
Milas Toprak Mahsulleri Ofisi alanının AK Parti Yönetim Kurulu üyesine kiraya verilmesi nedeniyle Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Ziraat Odası Meclisinin toplantısıyla gündeme taşınan konu hakkında basın açıklaması düzenleyen AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri, “Milas hayvancılığı ve tarımı adına örnek olacak bir proje” dedi ve ekledi; “Doğru noktadan bakılabilirse ve doğru kanalize edilirse ülkeye örnek olabilecek bir proje…”

AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri basın karşısına geçerek son günlerde medyada ve Milâs Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Ziraat Odası Meclisince ele alınan TMO Milas Şubesi hizmet alanının kiraya verilmesi konusunda bilinmeyenleri ve konunun detaylarını açıkladı.

Açıklamasına öncelikle görevde bulundukları 1 yıllık süreçte gerçekleştirdikleri yatırımlarla hizmetleri anlatarak başlayan Ak Parti Milas ilçe Başkanı Emin Çelik, “her köy ziyaretimizde bize öncelikle yem fiyatları, gübre fiyatları ve mazot fiyatlarının yüksekliği konusunda serzenişleriyle karşılaşıyorduk.

Bu konuda il Tarım Müdürlüğümüzü ve Bakanımızı ziyaret ederek sürekli bizlere bu argümanlarla karşılaşıyoruz. Bu konuda neler yapabiliriz diye konuştuk. Tartıştık. İl Müdürümüzde bu konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Bizde bölgede geniş çaplı bir araştırma ve çalışma yaptırarak bazı verilere ulaştık.

Nakliyeden, yerden ve boş tarım arazilerinden ele alırsak Milas ölçeğinde çiftçimizin elinde kalacak katma değer belli. 5 yıldan buyana TMO’nun boş ve atıl kalmasına neden böyle kaldığı kalmaması gerektiğiyle ilgili çiftçileri örgütleyen bir çalışma görmedik. 4 kez bu alan ihaleye çıkmış 3’ünde kimse girmemiş. Bugün burada girdiğimiz projede biz bir kefen giydik ve sevgili yönetim kurulu üyem Bülent Mutlu’yu burada adeta kurban ettik.

Aslında bu proje Milas adına güç sağlayacak, 16 üretici birliği kooperatifin katılımı ile sağlanacak güç birliği ile Milas adına bir örnek olacak.

Biz süreci en şeffaf ve en doğru haliyle sizlerle paylaşıyoruz.

Biz belgelerle konuşuyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi hiçbir STK’nın alt kuruluşu değildir. Türk ihale kanunu var. İhalenin nasıl yapılacağı orada mevcut. Bu ihalenin Milas Belediyesine de bildirildiği belgelerle mevcut.

Yani iktidar partisinin kendi yandaşına, böyle bir alanı ihalesiz, bedelsiz peşkeş çektiği yönündeki iddialar tamamıyla ama tamamıyla boştur.

Milâs’ın çiftçisini Milâs’ın tarımını ziraatını canlandırmak adına girdiğimiz yolda bu noktaya geldik. Tekrar söylüyorum bu özel teşebbüsün yaptığı bir çalışma değildir. Burada bu işin paydaşları olan, Milâs’ın tarım ve ziraatine yakın olan tüm STK’lar, köy kalkınma kooperatifleri, olacaktır olması teklif edilecektir. Durum bu kadar masum iken, konunun bir müteahhitte peşkeş çekildiği açıklamalarını Hezeyanla dinliyorum.

Milâs’ın tarımını Milâs’ın çiftçisini canlandırmak adına böyle bir çalışmaya girdik. Tüm üretici birlikleri konuyla alakalı STK’ lar işbirliği için davet edilecektir. Her vatandaşımızın derdi bizim derdimizdir. 1 Yıl gibi zamanda Milâs’a bu hizmetleri kazandıran başta Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’a, gerek bakanlarımıza gerekse Milâs’ın evladı Milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir’e, milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan’a il Başkanım Kadem Mete’ye ve özellikle ekibime beni yalnız bırakmayan ilçe yönetimime ve özellikle bize güç veren Milâs halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

WhatsApp Image 2021-10-13 at 17.06.56 (1).jpeg

 

WhatsApp Image 2021-10-13 at 17.06.55.jpeg

 

WhatsApp Image 2021-10-13 at 17.06.55 (1).jpeg

 

WhatsApp Image 2021-10-13 at 17.06.54.jpeg

 

WhatsApp Image 2021-10-13 at 17.06.56.jpeg

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sezonun İlk Maçında GalibiyetÖnceki Haber

Sezonun İlk Maçında Galibiyet

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDISonraki Haber

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMALARINDA RENKLİ GÖR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar