Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Milas’a 2 ilkokul ve bölgenin en büyük lise kampüsü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milas’a 2 ilkokul ve bölgenin en büyük lise kampüsü
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, ilçemize yeni eğitim yatırımlarının yapılacağı müjdesini verdi. Bal, Milas’a 2 ilkokul ile bölgenin en büyük Endüstri Meslek Lisesi Kampüsü’nün yapılacağını açıkladı.

Son yıllarda eğitim alanlarında önemli adımlar atılan ilçemize yeni hizmet binalarının da kazandırılması için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi. 
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 2022 yılı içerisinde İl Yatırım Programı kapsamında 24 derslikli Fatih İlkokulu ve 16 derslikli TEKEL İlkokulu binasının yaptırılacağını duyurdu. 
BÖLGENİN EN BÜYÜK KAMPÜSÜ
Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım Programı kapsamında ise Milas’a yeni bir lise binasının yaptırılacağını da ifade eden Bal, “Bölgemizin en büyük okulu olacak olan Endüstri Meslek Lisemizin kampüsü de kısa sürede inşallah yaptırılacak. Kampüs içerisinde 24 derslikli okul binası, 6 atölye, 200 öğrenci kapasiteli yurt binası, 1500 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, tartan pist, tenis kortu, konser alanı gibi bölümler yer alacak” dedi. 
TEKEL BİNASI NİHAYET…
Uzun yıllardan beri atıl bir halde bekleyen eski TEKEL binasının yeniden yatırım programına alınması mahalle sakinleri ve eğitim camiasında mutluluğa neden oldu. 
Yaklaşık 10 yıl önce Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ek bina olarak tahsis edilen, tabelası bile asılan binada bakım onarım çalışmalarının yanı sıra deprem güçlendirme çalışmaları da yapılmaya başlanmıştı. Fakat yaşanılan çeşitli aksaklıklar nedeniyle bina bir türlü inşaat halinden kurtulamadı. 
BİLİM VE SANAT MERKEZİ DE OLACAKTI…
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kampüs alanındaki yeni binasına taşınmasının ardından yine atıl duruma düşen TEKEL binasının 2018 yılı içerisinde ise Milas’ta kurulması planlanan Muğla il genelindeki okullarda öğrenim gören ‘özel yetenekli öğrenciler’in ders müfredatı dışında eğitim göreceği, kısa adı BİLSEM olan “Bilim Sanat Merkezi” olarak kullanılması için planlar yapıldı. 
Geçen süreç içerisinde TEKEL binası yine çeşitli nedenlerle makus kaderini yenemeyip, ayağa kalkamayınca BİLSEM, Emek Mahallesi’nde bulunan Sağlık Meslek Lisesi’nin bir bölümünde eğitime kapılarını açtı. 
FATİH İLKOKULU, SODRA’YA TAŞINMIŞTI
Bir bölümünün yaklaşık 3 yıl önce depreme dayanıklı olmadığına dair rapor verilen Fatih İlkokulu, geçici olarak Sodra’da yapılan 480 öğrenci kapasiteli 16 derslikli yeni okul binasına taşınmıştı. 
Eski okul binasının yıkılarak yerine yenisinin yapılmasının ardından öğrenciler yeniden okullarına dönecekler.

4(10).jpg

 


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cinsel istismardan 4 yıl hapis cezası aldı… 5 ay sonra serbest kaldı…Önceki Haber

Cinsel istismardan 4 yıl hapis cezası al...

Bakan Muş açıkladı! Esnafa hibe başvurusu 25 Mayıs'ta başlıyorSonraki Haber

Bakan Muş açıkladı! Esnafa hibe başvurus...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar