BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

MİLAS 1 MART'A HAZIR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİLAS 1 MART'A HAZIR
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı etkisi altına alan, her alanda sorunlar yaratan COVİD 1 salgını, doğal olarak eğitimi de olumsuz etkiledi. Kısa bir süre kısmen de olsa yüzyüze eğitim yapılmaya çalışılsa da okulların kapanmasıyla uzaktan eğitim yeniden hayatımıza girdi.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

1 Mart 2021 Pazartesi günü bir kez daha belli sınıflarla yüzyüze eğitime geçilecek. Kafalardaki birçok soru işareti cevap beklerken Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Basın mensularıyla bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 1 Mart 2021 zartesi günü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı İlkokullar ve bünyelerindeki Anasınıfları ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacağını söyledi ve bu konuda tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal; "Milas ilçe merkezinde yer alan 14 İlkokulda öğrenim gören 3949 öğrencimiz 1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacaktır. Yine ilçe merkezinde yer alan Ortaokullarımızda öğrenim gören 814 8. Sınıf öğrencimiz ve Liselerimizde öğrenim gören 1374 12. Sınıf öğrencimiz de 1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacaktır.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada; 1 Mart’ta Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin uygulama derslerinde de yüz yüze eğitim başlayacak. Bunlarla birlikte Özel gereksinimli öğrencilerimiz için Özel Eğitim Okul ve sınıflarımızda da yüz yüze eğitim öğretim başlayacaktır.
Bilindiği üzere 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılının 2. Dönemi 15 Şubat 2021 tarihinde başlamıştı. Köy okullarımızın tüm kademelerinde yüz yüze eğitime devam ediyor. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 51 kırsal mahalle, şehir merkezinde olup da seyrek yerleşim yerlerindeki Özel Okullarımız, Beçin İlk-Ortaokulu ve Anaokullarımız ile birlikte toplam 61 okulumuzda şu anda yüz yüze eğitim sürdürülüyor. Toplamda; 3840 İlkokul ve 3267 Ortaokul olmak üzere 7105 öğrencimiz yararlanmaya devam ediyor.
Tüm Okullarımızda salgın tedbirleri alınmış olup eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Temizlik, dezenfektan ve maske vb. tüm hijyen malzemeleri müdürlüğümüz tarafından okullarımıza dağıtılmıştır.
Sınıf mevcutları 15 öğrenciyi geçmeyecek şekilde sınıf oturma planları ve dönüşümlü ders planları ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır.
Bununla birlikte, isteyen Velilerimiz okullarımıza beyan etmek koşuluyla öğrencimizin yüz yüze eğitime katılamayacağını bildirebileceklerdir. Öğrencimiz bu durumda devamsız sayılmayacak ancak müfredattan sorumlu olacak ve uzaktan eğitime devam edecektir."
TAŞIMA İLE İLGİLİ SORUNLAR GİDERİLDİ
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, taşımalı eğitimle ilgili de tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekerek; "Öğrenci velilerimizin içi rahat olsun. iç bir sorun yaşamadan önümüzdeki dönemi sağlıklı bir şekilde, sorunsuz olarak tamamlaycağız" dedi.
Bu arada öğretmenlerin de aşı randevusu almaya başladığını belirten Bal, "Sisteme giriş yapan öğretmenlerimiz aşı randevusu alarak belirlenen gün ve saatte aşılarını yaptırabilecektir" dedi.

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
RÜŞVET OPERASYONUNA 2 TUTUKLAMA, 2 ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBESTÖnceki Haber

RÜŞVET OPERASYONUNA 2 TUTUKLAMA, 2 ADLİ...

YATAĞAN VE KAVAKLIDERE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ZİYARETSonraki Haber

YATAĞAN VE KAVAKLIDERE BELEDİYE BAŞKANLA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar