BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

Meslek liselilere elektrikli araç hibe edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meslek liselilere elektrikli araç hibe edildi
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile ülkemizin en önemli otomotiv sanayi kuruluşlarından olan Renault - Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne elektrikli araç hibe edildi.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

İlçemizde bulunan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Renault - Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. tarafından elektrikli araç hibe edildi. Okul bahçesinde düzenlenen teslim törenine Milas Belediye Başkan Vekili Gülşen Gökçe, Renault -Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış AŞ Müşteri ve Şebeke Geliştirme Direktörü Hüseyin Yusufoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, okul yöneticileri katıldılar. 
Öğrencilerin, çevreci bir dönüşüm yaşayan otomotiv sektörüne ayak uydurabilmesi, elektrikli araçlar üzerinde pratik kabiliyetlerini artırarak mesleki gelişimlerine destek sağlamak amacıyla imzalanan protokol kapsamında teslimi yapılan araç için düzenlenen törende ilk konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapıldı. Bal, aracın eğitime hibe edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Bal’ın ardından mikrofona davet edilen Renault -Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. Müşteri ve Şebeke Geliştirme Direktörü Hüseyin Yusufoğlu, protokol kapsamında Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de aralarında olduğu 16 meslek lisesine elektrikli uygulama aracı hibe ettiklerini belirterek, “10 yılı aşkın bir süreden beri Türkiye’de elektrikli araç alanında çaba sarf ediyoruz. Avrupa’da 100 binin üzerinde, Türkiye’de ise 850 adet elektrikli araç satışımız oldu. Bu araçlar Türk mühendisleri ve işçileri tarafından imal edildi. İnşallah yapmış olduğumuz protokol ve hibe edilen araçlarımızla eğitim öğretim gören çocuklarımız kendilerini daha da geliştirecek. Otomobil sektörünün ara elaman ihtiyacı meslek liselerimiz. Ve bu okullardan çok yetenekli çocuklarımızın sektörle bir araya geleceğine inanıyoruz” dedi. 
Son konuşmacı olarak söz alan Muğla İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu ise mesleki eğitim alanında son dört yılın yükselişine şahit olduklarını belirterek, “sektörlerin en büyük ihtiyacı olan ara elamanların yetişmesi konusunda önemli adımlar atılıyor. En değerli sermayemiz insan kaynağımızdır anlayışı ile hareket ederek ülkemizde mesleki eğitimin gelişmesi için önemli katkılar yapılıyor. Ulusal projelerle okul - işletme modelini hayata geçiren okulumuz Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Renault -Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. tarafından elektrikli uygulama aracı hibe edildi. Türkiye genelinde 16 ayrı okula araçlardan teslim edildi. Bu okullar arasında Milasımızın da yer alması bizleri ayrıca mutlu etti. Protokol kapsamında öğretmenlerimiz de eğitim görecekler. İnşallah bu eğitimlerin sonucunda öğrencilerimiz sektöre kazandırılmış olacak” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından Renault - Mais Motorlu Araçlar A. Ş. Müşteri ve Şebeke Geliştirme Direktörü Hüseyin Yusufoğlu tarafından elektrikli uygulama aracının anahtarı teslim edilirken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Bal tarafından ise Yusufoğlu’na teşekkür plaketi verildi.

 

DSC_1026.JPG

 

DSC_1019.JPG

 

DSC_1014.JPG

 

DSC_1049.JPG

 

DSC_1038.JPG

 

DSC_1031.JPG

 

 

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çelik ve Ak Partili Yöneticiler Çukur Mahallesi’ni Ziyaret Etti..Önceki Haber

Başkan Çelik ve Ak Partili Yöneticiler Ç...

Emekli Sahil Güvenlik Bot Komutanı yaşam mücadelesini kaybettiSonraki Haber

Emekli Sahil Güvenlik Bot Komutanı yaşam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar