Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

KAYMAKAM BÖKE, MİLAS GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAYMAKAM BÖKE, MİLAS GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
Milas Kaymakamı ve aynı zamanda Milas-Bodrum Havalimanı Mülki Amiri Mustafa Ünver Böke, 24 Temmuz Türk Basınından Sansürün Kaldırışının yıldönümü nedeniyle ilçedeki bazı basın mensuplarıyla Havalimanı Dış Hatlar bölümündeki toplantı salonunda bir araya gelerek, öncelikle gazetecilerin bu özel gününü kutladı, sonrasında ise havalimanı dahil ilçenin gündemindeki konulara yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar bölümünde gerçekleşen toplantıya; Milas Kaymakamı-Havalimanı Mülki Amiri Mustafa Ünver Böke, Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut, Başmüdür Yardımcıları Cenk Özenen ve S. Kayhan Kelkitli, Havalimanından Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı, 2.Sınıf Emniyet Müdürü Sadık Özilhan ve basın mensupları katıldı.

Kaymakam Böke; “Bir süredir biraraya gelemediğimiz siz değerli basın mensuplarımızla, size özel bugün de birlikteyiz. Aynı zamanda ilçemizin önemli bir değeri olan Milas-Bodrum Havalimanı ile ilgili sohbet ve bilgilendirme toplantısını düzenleme planımız vardı bunu da bugün gerçekleştirmiş olacağız” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde atanan ve göreve başlayan Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürümüz ve bugün göreve başlayan Başmüdür Yardımcımız da bu toplantıya katıldı. Onları hem sizinle, hem de sizin aracılığınızla da Milas halkı ile tanıştırma olarak da değerlendirebiliriz. Dolayısıyla sizinle buluşma ve varsa sorularınızı alabileceğimiz mini bir sohbet toplantısı olarak birlikteyiz.

Öncelikle sizlerin gününü kutluyorum. Umarım bundan sonra da mutlu ve başarılarla dolu bir hayatı yaşarsınız.”

Kısa bir süre önce Ankara Esenboğa Havalimanı Başmüdürü iken rotasyonla Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğüne atanan Yücel Karadavut, önceki yıllarda 14 ayrı havalimanı kuruluş aşamasında görev yaptığını belirterek; “Kurum içerisindeki rotasyonla Milas-Bodrum Havalimanı’na Başmüdür olarak atandım.

Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarıyla son derece önemli bir havalimanında görev yapmaktan gurur duyuyorum. Elbette sizlerle de gerektiği zamanlarda irtibat halinde olacağız. Önemli olan doğru ve hızlı bir bilgi akışıyla havalimanı ile ilgili haberleri kamuoyuna duyurmanızdır. Sizlerden beklentimiz, size ulaşan bir bilgiyi mutlaka bizlerden teyit ederek haberleştirmenizdir. Ben de sizlerin bu özel gününü kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Başmüdür Karadavut’un ardından göreve yeni başlayan ve Dalaman Havalimanı’ndan Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdür Yardımcılığı görevine atanan Cenk Özenen ve bir diğer Başmüdür Yardımcısı S. Kayhan Kelkitli de kısaca kendisini tanıtarak basın mensuplarının bu özel gününü kutladı.

Toplantıda hazır bulunan Havalimanından Sorumlu-İl Emniyet Müdür Yardımcısı, 2.Sınıf Emniyet Müdürü Sadık Özilhan da 2 yıldır havalimanında görev yaptığını belirterek basın mensuplarına hoş geldiniz diyerek günlerini kutladı.

YENİ BİNA BELİRLENEN NOKTAYA YAPILACAK

Extra Gündem Haber Portalı olarak Milas Kaymakamı Böke’ye, ‘Yıkılan hükümet Konağının Endüstri Meslek Lisesinin bahçesine yapılacağını, ancak aldığımız bir duyuma göre zemin etüdü sırasında bir problemin oluştuğu öne sürülüyor. Bu duyum doğru mu? Eğer doğru ise yeni hükümet Konağı nereye yapılacak?’ şeklinde yönelttiğimiz bir soruya; “Doğrusu böyle bir problemle ilgili bana ulaşan resmi bir bilgi yok. Kaldı ki tüm plan ve proje de o bölgeye göre yapılıyor. Benim de üzerinde hassasiyetle durduğum husus, yeni hükümet konağının Milas mimarisine uygun bir şekilde olmasıdır.

Yeni binada, kendilerine ait hizmet binaları bulunan; Orman, Milli Eğitim, İlçe Emniyet, İlçe Sağlık ve Milas Müftülüğünün dışındaki tüm müdürlüklerin aynı yerde bulunmaları sağlanarak, daha verimli ve vatandaşımıza en hızlı bir şekilde hizmet verilmesini sağlamaktır.

Yıkılan eski hükümet konağının yerine ve kapalı spor salonunun da içine alındığı güzel bir park ve yeşil alan olarak planlanması ve ilçemize kazandırılmasını arzu ediyorum” dedi.

ACİL BİR KAMYON VE TIR GARAJINA İHTİYACIMIZ VAR

Yine Kaymakam Böke’ye, ‘Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili süreç hızlı bir şekilde ilerliyor ancak sizin de bildiğiniz gibi çevre yolumuz ağır tonajlı kamyon ve tırların yükünü kaldıramıyor. OSB tamamlandığında bu yük daha da artacak. İhalesi tamamlanan yeni çevre yolu ne zaman tamamlanacak? Önümüzdeki süreçte ilçemize ülkenin dört bir tarafından gelecek olan kamyon ve tırlar için yeni bir garaj yeri belirlendi mi?’ şeklinde yönelttiğimiz soruya Kaymakam Böke; “Çok doğru ve yerinde bir soru… Yeni çevre yolunun bir an önce tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Pandemi sürecinin başlamasıyla çalışmalar yarım kaldı, umarım en kısa zamanda başlanır ve tamamlanır.

Öte yandan ilgili kurumlarımız yeni kamyon ve tır garajı için yer tahsisi konusunda çalışıyorlar. Şu ana kadar bana kesinleşmiş bir bilgi ulaşmadı. Bu konuyu da titizlikle takip ediyoruz” diyerek cevapladı.

MİLAS’A YAKIŞIR BİR FUAR ALANI ŞART

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’ye, Extra Gündem Haber Portalı olarak, yer tahsisi yapılan yeni fuar alanı ile son durumun hangi aşamada olduğunu sormamız üzerine Kaymakam Böke; “Benden önceki dönemde bir yer tahsisi yapılmış. Doğrusu o yerin tam da bir fuar alanı için uygun olup olmadığı konusunda emin değilim. Oysa ben Milas’a yakışır, sadece yılda bir kere düzenlenen tarım fuarı için değil, yıl boyu farklı sektörlerin yer alacağı fuarların yapılacağı, aynı zamanda bir kültür merkezi, bir toplantı merkezi, sinema ve çeşitli sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği büyüklükte olmasını arzu ediyorum. Bırakın Güney Ege’yi, tüm Ege Bölgesi’nde tarım fuarı yapılacak tek ilçe Milas’tır. Bu nedenle tarım fuarının Milas’ta olmasını çok önemsiyorum ancak yapılacak yeni fuar alanının da sadece yılda bir kez hizmet vermesinden yana değilim. Çok değişik amaçlar için kullanabileceğimiz bir alan olmalı” dedi.

Milas özelinde Kaymakam Mustafa Ünver Böke, basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğü tarafından, 2019 yılı baz alınarak, 2022 yılının ilk 6 ayında sefer ve yolcu sayıları paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda 2019 yılına göre biraz geride olunduğu belirtilerek; “Ocak ayından Haziran ayı sonu itibariyle iç hat gelen yolcu sayısı 409 bin 489. Giden yolcu sayısı 792 bin 590. Bir önceki yıla göre yani 2021 yılına göre % 47.5 oranında bir artış görünüyor.

Dış hat gelen yolcu sayısı 275 bin 594. Giden yolcu sayısı 501bin 984. Burada güzel bir sonuç çıkıyor. Söz konusu artış % 216’dır.

Şu anda sezonu yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Uçak iniş ve kalkış trafiği olarak değerlendirirsek, iç hat gelen uçak sayısı 3645,  giden uçak sayısı 3682. Bir önceki yıla göre artış % 26.4. Dış hat gelen uçak sayısı 2355, giden uçak sayısı ise 2299. Toplam bir önceki yıla göre % 131.2 oranında yolcu trafik sayısında bir artış söz konusudur. Elbette bu sonuçlar Haziran sonu itibariyle. Önümüzdeki Temmuz ve Ağustos’ta yoğunluk daha da artacak” denildi.

Açıklamanın sonunda bundan sonra aylık olarak bu istatistiklerin basın kuruluşlarıyla düzenli bir şekilde paylaşılacağı belirtildi.

Milas-Bodrum Havalimanı’nda gerçekleşen toplantı, katılımcıların birlikte çektirdiği fotoğrafla son buldu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafiği Tehlikeye Sokan Çocuklara Denetim GerçekleştirildiÖnceki Haber

Trafiği Tehlikeye Sokan Çocuklara Deneti...

FİRARİ OLARAK ARANAN FETÖCÜ EVİNDE YAKALANDI..Sonraki Haber

FİRARİ OLARAK ARANAN FETÖCÜ EVİNDE YAKAL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar