Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

HERŞEY SMA HASTASI ALPASLAN İÇİN…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HERŞEY SMA HASTASI ALPASLAN İÇİN…
Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi(TMVFL) Federasyonu’nun Türkiye Şampiyonu Manisa Masterler ile Vatan Kupası Şampiyonu Milas Gücü Masterler takımları arasında oynanan Süper Kupa maçını Milas Gücü kazandı. Maç dolayısıyla Muğla Valiliğinin verdiği izinle SMA 1 Tip hastası 14 aylık Alpaslan Başoğlu bebek için yardım kampanyası da gerçekleştirildi. Normal süresi golsüz tamamlanan karşılaşmada kazananı penaltı atışları belirledi.

Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda oynanan karşılaşma öncesi Milas Yörük Türkmen Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlendi. “Sporda Şiddete Hayır” yazılı pankartla sahaya çıkan gençler tribünleri dolduran yüzlerce futbolsever tarafından ayakta alkışlandı. Organizasyon Komitesi ve Milas Gücü Masterler Kulübü Başkanı Mustafa Orcan, TMVFL Başkanı Kenan Gürsu ve yönetim kurulu üyeleri, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke olmak üzere Süper Kupa finalinin Milas’ta gerçekleşmesine destek veren tüm yerel yetkililere teşekkür plaketi takdim ettiler. Geçtiğimiz aylarda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Manisa Masterler takımı oyuncusu Hüseyin Gazi Kılınç ve tüm şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Ülkemizin tanınmış spor adamları Güvenç Kurtar ve Şerafettin Camcı’nın başlama vuruşuyla başlayan maçta her iki takımda hızlı ve atak futbollarıyla unutulmaz bir maça imza attılar. Kalecilerin gününde olması, takımların son vuruşlarda ağları bulamaması güzel futbolun golle süslenememesine neden oldu. Maçın normal süresi golsüz berabere tamamlandı. Statü gereği penaltı atışlarına geçildi. İlk beş penaltının da beraberlikle sonuçlanmasının ardından altıncı penaltıyı Milas Gücü’nden Ahmet Terzioğlu gole çevirirken, Manisa takımından Orhan topu kale dışına gönderdi. Böylelikle maçın ve süper kupanın sahibi Milas Gücü Masterler oldu.

 

Milas Gücü Masterler maç sonrası düzenlenen törenle kupayı Kaymakam Mustafa Ünver Böke, TMVFL Başkan Kenan Gürsu ve Güvenç Kurtar’ın elinden aldılar. Milas Gücü antrenörü Hasan Ali Arıka’a da yılın en başarılı teknik adamı ödülü verildi. Maç sonrası Milas Gücü takımı Süper Kupa sevincini saha içinde aileleri ile birlikte kutladı.

ALPASLAN BEBEK İÇİN…

Milas Gücü Masterler Kulübü Başkanı Mustafa Orcan kupayı sadece bir takımın kazanabileceğini onun da Milas olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Mustafa Orcan; “ Bugün Süper Kupa finalinde SMA hastası Alpaslan bebek için burada olduk. Türkiye’deki bütün SMA hastası çocuklarımız için Milas’ta bu organizasyonu yaptık. İnşallah bu çocuklarımıza bir katkımız olacak. Manisa Masterler takımını da burada ağırlamaktan onur duydum. Maçın burada oynanmasını kabul ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Masterler Başkanı Ramazan Yıldız ise dostluk içinde sakatlık olmadan maçı tamamlamaktan mutlu olduklarını ve Milas Gücü takımın kutladıklarını söyledi.    

TMVFL yetkilileri Alpaslan bebek için düzenlenen yardım kampanyasında ihtiyaç duyulan bedelin yüzde 89’unun karşılandığını, kalan kısmın ise Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşı tarafından karşılanacağını açıkladılar.

Alpaslan bebek için düzenlenen spor organizasyonuna ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Gelecek Partisi Milas İlçe Başkanı Murat Sodra, Deva Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş’a katkılarından dolayı Milas Gücü Masterler Kulübü Başkanı Mustafa Orcan tarafından plaket sunumu yapılırken, yine ilçedeki STK başkanlarından Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu'ya, kulüp başkanı Orcan tarafından plaket takdim edildi.

“ORGANİZASYONUN PARÇASI OLMAKAN GURUR DUYDUK”

Deva Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, böyle anlamlı bir organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyduğunu aldığı plaketin manevi anlamının çok yüksek olduğunu belirtti. İlçe Başkanı Demirtaş; “Ne yazık ki ülkemizde bu hastalıkla mücadele eden çok sayıda yavrumuz var. Yurt dışında tedavi görmek zorunda olan yavrularımız için çok yüksek miktarlarda paraya ihtiyaç var. Ailelerin ise bu parayı karşılamaları mümkün değil. Öte yandan bu hastalığın tedavisi için başta bebeğin yaşı olmak üzere başka kriterler de söz konusu. Dolayısıyla aileler ve hasta yavrularımız zamanla yarışıyor.

Organizasyon ile ilgili bize ulaşıldığında hiç tereddüt etmeden katılacağımızı ilettik. Organizasyonun sonunda ihtiyaç duyulan miktarın büyük bir bölümünün karşılandığını, kalan miktarın ise Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşı tarafından karşılanacağı müjdesi verildi. Bu, Alpaslan bebek için çok güzel bir gelişme ve hepimiz geceden mutlu bir şekilde ayrıldık. Umarım diğer yavrularımız için de benzer organizasyonlar düzenlenir, iyileşmeyi bekleyen yavrularımız ve aileleri için umut olur” diyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 yeni uzman doktor daha Milas Devlet Hastanesinde göreve başladı.Önceki Haber

3 yeni uzman doktor daha Milas Devlet Ha...

BEÇİN FK'ya STUTTGARD ALT YAPISINDAN 10 NUMARA BİR İSİM..Sonraki Haber

BEÇİN FK'ya STUTTGARD ALT YAPISINDAN 10...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar