Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN VE DEVAM EDEN KURSLAR...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN VE DEVAM EDEN KURSLAR...
1 Eylül itibariyle başlayan yeni eğitim öğretim yılıyla beraber kurs kayıtlarını almaya başlayan Milas Halk Eğitim Merkezi, bugüne kadar Mesleki ve Teknik alanda 66 kurs açılarak 2046 kursiyere; Sosyal ve Kültürel alanda 138 kurs açılarak 2974 kursiyere ulaşıldı. Toplamda 231 kurs açılarak 5545 kursiyere ulaşan merkez yeni kurslar için de hazırlıklarını sürdürüyor.

Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçedeki basın kuruluşlarına, 1 Eylül 2022 tarihinde başlayan yeni dönemde bugüne kadar açılan kurslar ve bundan sonraki süreçte planlanan projeler ile ilgili yazılı açıklama gönderildi.

Gönderilen açıklama şöyle:

Akyol, Çomakdağ, Ekinanbarı, Kırcağız, Konak, Kemerköy, Yeniköy, Boğaziçi, Güllük, Cumhuriyet, Ören, Ovakışlacık, Karahayıt, Türbe, Akkovanlık, Turgutreis, Çallı Beylikyurdu,   mahallerinde ve Milas Gençlik Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Kredi ve Yurtlar Kurumunda ve talep eden okullarda kurslar açılırken, Kıyıkışlacık ve Kazıklı Mahallelerinde de planlamalar devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığının yakın zamanda başlatmış olduğu Köy Yaşam Merkezi projesi kapsamında; Akkovanlık, Ovakışlacık, Karahayıt, Turgutreis, Çallı Beylikyurdu mahallerinde yeniden hayat bulan okullarda kurslar da başlatıldı.

Ailenin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Bakanlık tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında açılan aile okulu kurslarında 20 okulda 35 kurs açılarak 651 veliye ulaşıldı. Bu bağlamda talep gelmesi halinde tüm okullarda bu kursların açılmasına devam edileceği bildirildi.

Merkez Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ayrıca, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen ‘Türkiye Yüzyılına Cumhuriyetimizin 100.Yılına Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz’ projesi kapsamında oluşturulan korolar için 104 kursiyere ulaşıldığı vurgulandı.

Önceki yıllarda birçok farklı projeye imza atan Milas Halk Eğitimi Merkezi bu yıl da farklı alanlarda çalışmalar yapılıyor. Bunlardan bazıları:

EV YAPIMI SABUN PROJESİ…

Milas’ın geleneksel evde yapılan sabunlarının özüne uygun gerçek anlamıyla yapılması için mahalle muhtarlarıyla iletişime geçilerek sabun yapımı ile ilgili seminerler/çalıştay yapılması planlanmaktadır. Bu sayede Milas’ın gerçek özüne uygun sabunlarının yapılması amaçlanmaktadır.

GENÇ ÇİFTÇİLER…

Milas İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüyle birlikte hareket edilerek Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Arıcılık, Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği gibi alanlarda özellikle genç girişimcilere yönelik kurslar açılmaktadır. Bu anlamda hedeflenen sayı 2000 olarak belirlendi.

ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ ve ANA ARI ARI SÜTÜ ÜRETİMİ EĞİTİMİ…

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balparmak Arıcılık Akademi iş birliğiyle kurs, 21 Kasım’da başlıyor.

El sanatları kurslarında bu yılki tema “Adım Adım Sonsuzluğun 100.yılı” olarak belirlendi.

KASIM TARİHİ İTİBARİYLE AÇILMASI PLANLANAN, KAYIT ALINACAK KURSLAR:

Kantin İşletmeciliği Kursu

MTSK Direksiyon Eğiticisi Kursu

Emlak Danışmanlığı Kursu

Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi

Eğiticinin Eğitimi Kursu

MTSK Sınav Sorumlusu Kursu (Öğretmenlere Yönelik)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tokat’tan Muhtarlar Derneği’ne Teşekkür ZiyaretiÖnceki Haber

Başkan Tokat’tan Muhtarlar Derneği’ne Te...

İnananlar Asla Kaybetmez..Sonraki Haber

İnananlar Asla Kaybetmez..

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar