Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Esnaf Odası Yeniden Celal Devrim Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnaf Odası Yeniden Celal Devrim Dedi
Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 20’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Tek liste halinde gerçekleşen yönetim seçimleri ile mevcut başkan Celal Devrim, üyelerinden yeni dönem için desteği aldı.

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 20’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, yoğun katılımla gerçekleşti. Tek liste halinde gerçekleşen yönetim seçimlerinde mevcut başkan Celal Devrim, üyelerinden yeni dönem için de tam destek aldı.
Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olağan genel kurul toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; geçmiş dönem CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, çevre ilçelerin sivil toplum örgütü yöneticileri ve üyeler katıldı.
BİRLİKTE BİR AİLEYİZ
Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan Oda Başkanı Celal Devrim “Odamızda görev yapmış, vefat etmiş tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Zor günlerden geçiyoruz. Ama hepimiz elimizi taşın altına koyuyor mücadele ediyoruz. Bizler yerel yöneticileriz. Yerel yöneticiliğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. 1988 yılında ilk sandıklara girmeye başladığımızda genç bir kardeşinizdim. Görev verilmez, görev alınır. Biz hep birlikte bir aileyiz. Bu konularda da kırılmaya gerek yok. Şimdiye kadar hiçbir göreve talip olmadım, beni aday gösterdiler. Toplum çalışanları mutlaka bir yerlere getiriyor” dedi.
Devrim’in yaptığı konuşmanın ardından genel kurulun divan heyeti oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesinden sonra ise mevcut oda başkanı Celal Devrim tarafından faaliyet raporu, ardından ise denetim kurulu raporu ile bilanço raporları okundu, ibra edildi.
BİZLER İÇİN ORTAK AKIL ÇOK ÖNEMLİDİR 
Gündem maddelerinin ele alınmasından sonra katılımcılara söz hakkı verildi. Kürsüye de ilk olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat davet edildi.
Başkan Tokat, “Odamıza, bölgemize ve üyelerimize yakışan bir genel kurul ortamı yaşıyoruz, genel kurulumuzun herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Esnaf ve Sanatkarlar Odası iyi yönetilen ve iyi çalışan, hem üyelerine hem de topluma karşı görevlerini layıkıyla yerine getiren odalarımızın başında geliyor. Bu anlamda yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Milas’ın Belediye Başkanı olarak odalarla birlikte yürümek bizlerin ana şiarıdır. Bizler için ortak akıl çok önemlidir. Biz odalarla birlikteyiz. Şimdiye kadar esnaf ve sanatkarlar odasıyla ilgili görüşüp, ele almadığımız veya red ettiğimiz bir konuyu hatırlamıyorum. Mümkün olduğunca esnafımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Milas’ı ve Milas halkını hep birlikte temsil ediyoruz.
Zor bir dönem geçiriyorsunuz. Bu sadece pandemi değil, sadece felaket değil, sadece ekonomik şartlar değil. Ülkemizde genel ve kronikleşmiş bir güven sorunu var. Samimiyetle söylüyorum ki çarşıda yüzü gülen insan yok. Esnafa gidiyorsun satayım mı satmayayım mı diye düşünüyor. Satsa sattığı fiyata ürün alamıyor, satmasa iş yapamıyor. Kırsala gidiyorsun üretici tarlasını nadasa bırakmanın daha karlı olduğunu söylüyor. Ülke olarak yöneticilerimizle birlikte artık düşünme zamanımız geldi de geçiyor. Türkiye yakın zaman içerisinde çok ciddi gıda krizine girecek.”
Başkan Tokat konuşmasında, çevre yolu başta olmak üzere ilçemizin gündeminde olan diğer konulara da kısa kısa değinerek konuşmasını sonlandırdı.
YA İYİ YÖNETİLMİYORUZ YA DA GEREĞİNDEN FAZLA HARCAMA YAPIYORUZ
Genel kurulda söz alan diğer bir isim olan eski CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, katılımcıları selamlayarak, “sorunların birlik ve beraberlik içerisinde çözülebileceği ifade edildi. Ülkemiz gerçekten de zor günlerden, zor koşullardan geçiyor. Ya ülkeyi iyi yönetemiyoruz yada gereğinden fazla harcama yapıyoruz. Kimle konuşursanız konuşun mutlaka sorunlar dile getiriliyor” dedi.
YENİ YÖNETİM İÇİN SANDIĞA GİDİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde, mevcut başkan Celal Devrim’in yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Yönetim kurulu asil üyeleri: Yücel Çelik, Hasan Kuşçu, Halil Kök, Mehmet Yüksek, Bilal Kubilay, Çağatay Kömür, Semih Keleş, Mustafa Yılmaz, Gülay Akbaş, Tolga Aktaş
Denetim kurulu asil üyeleri: Mümtaz Akar, Mehmet Ballı, Bülent Zorlu.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOM’dan Tefecilik Operasyonu..Önceki Haber

KOM’dan Tefecilik Operasyonu..

Mahalle Sakinleri Patlama Sesi İle UyandıSonraki Haber

Mahalle Sakinleri Patlama Sesi İle Uyand...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar