Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

DERNEK TEMSİLCİSİNDEN ‘İSİM’ AÇIKLAMASI…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DERNEK TEMSİLCİSİNDEN ‘İSİM’ AÇIKLAMASI…
Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi, derneğin adı ile ilgili toplumdan gelen yoğun sorulara yazılı olarak cevap verdi. Tevşi; “Sakatlık bir kavramdır. Bu kavramın kendisi de bu kavramı betimleyen ‘sakat’ kelimesiyle ifade edilir” dedi.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Ülkemizde 1960 yılında kurulan, 1963 yılında resmi gazetede yayınlanan kararla kamu yararına dernek unvanını kazanan Türkiye Sakatlar Derneği’nin Şubat 2020’de ilçemizde temsilciliği kuruldu ve derneğin Milas Temsilcisi olarak Hüsnü Tevşi atandı. Bir yılı aşkın bir sürede Milas merkez ve mahallelerde dernek adına çalışmalar yürüten Tevşi ve arkadaşları, derneğin adı ile ilgili kendilerine sıkça yöneltilen soru üzerine açıklama yapma kararı aldı. Derneğin Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi imzasıyla yapılan açıklama şöyle:
“Milas'ta kurulduğumuz günden beri nerdeyse her platformda, her sohbette karşımıza çıkan ve sıkça sorulan bir sorudur derneğimizin ismi… 61 yıllık köklü bir tarihe sahip ve aynı zamanda kamu derneği olma özelliği taşıyan Türkiye Sakatlar Derneği, sakatların sorunlarını dile getirmek ve çözmek adına büyük çalışmaları olmuştur ve devam etmektedir. Derneğimizin isminde bulunan ‘SAKAT’ kelimesine yönelik bir eleştiri söz konusudur. Bu bağlamda Milas halkımızın derneğimizin ismi ile ilgili sorusuna açıklama yapma gereği duyulmuştur
Sakatlık bir kavramdır. Bu kavramın kendisi de bu kavramı betimleyen ‘sakat’ kelimesiyle ifade edilir. Bu kelimeye olumsuz bir anlam yükleyen kelimenin kendisi değil, kelimeyi bu şekilde kullanan toplumun kendisidir. Dolayısıyla sırf toplumsal anlamda olumsuz algılanıyor diye bir kavramın yerine başka bir kavram kullanmaya çalışmak o kavramların ifadesinde yanlışlar ve sıkıntılar yaratacaktır.
Kaldı ki bizi tanımlayan en doğru kelimede sakattır.
Engelli kimse engellemediği sürece engelli değilim.
Özürlü, bir kabahat işlemedim ki özür dileyeyim.
Defolu, bir eşya ya da nesne değilim.
Arızalı, elektronik bir mekanizma değilim
Ama evet sakatım; ayaklarımı sakatladım, elimi sakatladım, gözümü sakatladım vs… devam edebilirim. Bir sporcu ayağını kırdığında ya da burktuğunda’ sakatlandım’ der ve utanmaz yani olumsuz anlamı yükleyen kelime değil böyle düşünen kişiler.
Kelimelere değil de asıl önemli olan sorunlarımıza odaklanmak çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HİLAL OLSUN...Önceki Haber

HİLAL OLSUN...

Banka Memuru Besler Covid-19 Sebebi ile Hayatını Kaybetti..Sonraki Haber

Banka Memuru Besler Covid-19 Sebebi ile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar