Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Dayanışma Gecesine Yoğun Katılım..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dayanışma Gecesine Yoğun Katılım..
Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü tarafından Havuzbaşı Restoran’da düzenlenen dayanışma yemeği hem katılımcı sayısı hem de geceye damga vuran konuşmalar açısından adeta gövde gösterisine dönüştü. Kuşkusuz gecenin parlayan yıldızı ise Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt oldu. Dayanışma yemeğine katılan yaklaşık 2 bin 500 katılımcının sık sık alkışlarla kestiği konuşmasında Enginyurt; “Birileri Çıkmış 6’lı masanın arkasında kim var diye soruyor. Bu sorunun cevabını Milas’tan tüm Türkiye’ye duyuruyorum: 6’lı masanın arkasında sarı saçlı, mavi gözlü dev adam var. O’nun kurduğu cumhuriyete sahip çıkan Büyük Türk Milleti var” dedi. Milletvekili Enginyurt’un bu sözleri, geceye katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

CHP Milas Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine; CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, partinin Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Parti Meclisi Üyesi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum ilçe başkanı Halil Karahan Marmaris ilçe başkanı Zeki Can Balcı ve Marmaris belediye başkanı Mehmet Oktay, Datça ilçe başkanı Aytaç Kurt ve Datça belediye başkanı Gürsel Uçar, Yatağan ilçe başkanı Mehmet Kemiksiz, Ortaca ilçe başkanı Evren Tezcan, Köyceğiz ilçe başkanı Hüseyin Erol, Menteşe ilçe başkanı Mustafa Aytaç Kavak ve Menteşe belediye başkanı Bahattin Gümüş, Ula ilçe başkanı Hüseyin Özcan, Kavaklıdere ilçe başkanı Mehmet Gülhan, Meclis üyeleri, geçmiş dönem milletvekilleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Basın mensupları çevre ilçelerin CHP’li üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanlarının yanı sıra ilçe yöneticileri, geçmiş dönem milletvekilleri ve belediye başkanları, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri, 6’lı masada yer alan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi İlçe Başkanları Süleyman Demirtaş ve Murat Sodra  ile yönetimleri, ilçemizdeki Sivil toplum kuruluşu, Oda ve Dernek yöneticileri, ilçe genelindeki mahalle muhtarlarının neredeyse tamamına yakını ve eşleri, gaziler ve diğer davetliler katıldı. Havuzbaşı Restoranda düzenlenen yemekteki kusursuz organizasyon, partililere ve konuklara şimdiye kadar düzenlenen en muhteşem dayanışma etkinliğini yaşatırken, binlerce katılımcı yemekten ayrılırken memnuniyetlerini ifade ettiler.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın seslendirilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telgrafı, genel başkan yardımcıları, partinin üst düzey yöneticileri ve çok sayıda partili milletvekillerinin video mesajları konuklara görüntülü olarak aktarıldı. Gecenin açılış konuşmasını ise CHP Milas İlçe Başkanı Av. Tüze Çetinkaya yaptı. İlçe Başkanı Çetinkaya, konuşmasına başlamadan önce örgütün kadın ve gençlik kolları yönetimini sahneye davet ederek; “Demokrasiye, adalete, hakkaniyete, liyakate, dostluğa, kardeşliğe, Türkiye Cumhuriyeti’nin devrimlerine inanan ve bu devrimleri korumaya ant içmiş cumhuriyet Halk partisine gönül bağı olan gönlü güzel, yüreği güzel günlere atan, geleceği birlikte kuracağımız bu yolda bize omuz veren, güç veren yol arkadaşlarımız birlik beraberlik ve dayanışma yemeğimize hoş geldiniz.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği iki güzel eserine gönül verenler, Cumhuriyetin altı ilkesinin yılmaz savunucuları, Cumhuriyetçiler, Devletçiler, Milliyetçiler, Halkçılar, Laikler, Devrimciler hoş geldiniz. Demokrasinin en güzel yanı seçimle gelen iktidarlardır, ama demokrasiler, o seçimlere sahip çıkarsak demokratik sonuçlar doğurur, yoksa baskı ve dikta rejimlerini yeşertir. Bunun en güzel örneğini tekrarlanan İstanbul seçimlerinde birebir yaşadık. Vatandaşlık görevimiz artık sadece oy kullanmakla kalmayıp, kullandığımız oya sahip çıkmakla devam edecektir. Önümüzdeki günler seçim ve seçime sahip çıkma günleridir. Omuz omuza, el ele, sırt sırta birlikte o güne yürüyoruz. Parti kadrolarımız; dostlarımızla ve halkımızın desteğiyle birlikte iktidara yürümektedir. Ayak seslerimiz bazılarının uykusunu kaçırmakta, psikolojilerini bozmakta, korkmalarına neden olmaktadır. Korkuyorlar, korksunlar, halk geliyor, halkın iktidarı geliyor” dedi.

ELDE EDİLECEK GELİRLE PARTİYE YENİ BİR ARAÇ ALINACAK

İlçe Başkanı Çetinkaya’nın ardından konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, dayanışma yemeğinden elde edilecek gelirle partiye yeni bir araç alınacağını belirterek; “Bu akşamki organizasyonda görüyorum ki, ilçe başkanlığımıza yeni araç hayırlı olsun demek gerekiyor. İktidara giden yolda birlik ve beraberlik olmak ve kenetlenmek zorundayız. Ne mutlu ki bize; birlik ve beraberlik yemeğinde, Milas’ta bu birlikteliği sağlamış gözüküyoruz” diyerek yemeğe yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığını söyledi.

“NENE HATUNLARIN, KARA FATMALARIN TORUNLARINA ‘SÜRTÜK’ DİYECEK KADAR ZIVANADAN ÇIKTILAR” 

Konuşmasına, Merhum Ozan Arif’in ‘Yazıklar Olsun’ adlı şiirin; ‘Zulüm denizinde yüzemez gemi, batırmazsak bize yazıklar olsun. Suçsuz yattığımız zindanda sizi, yatırmazsak bize yazıklar olsun’ dizeleriyle başlayan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt; “Bugün burada Millet İttifakı’nın değerli ve bizim için çok kıymetli ortağı olan CHP’nin Milas İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği bu yemekte sizlerle birlikte olmak büyük şereftir. Kırat’ın süvarisi Gültekin Uysal’ın da hepinize selamları var. Korku imparatorluğu yaratmak istiyorlar, susturmak istiyorlar, yıldırmak istiyorlar. Zindanlara atarak ‘durun’ demek istiyorlar. Ama bilmiyorlar ki, Millet İttifakı’nın ortakları, ‘Sizden korkan sizin gibi olsun! Namert olsun! Şerefsiz olsun!’ diyor. Artık öylesine korkuyorlar ki, Nene Hatun’ların, Kara Fatma’ların torunlarına ‘sürtük’ diyecek kadar zıvanadan çıktılar.

Bu milletle dalga geçiyorlar. ‘Açlık yok!’ diyorlar, ‘açlık var’ diyene yalancı diyorlar. Yetmiyor ertesi gün diyorlar ki, ‘Zam yaptık! Vergiyi artırdık! Ama bu aç ve sefiller rakı içmeye sigara içmeye devam ediyorlar’ diyerek bu millete hakaret ediyorlar. Recep Tayyip Erdoğan; madem rakı içmeyi yasaklayacaksın, birayı yasaklayacaksın, sigarayı yasaklayacaksın bunun için vergiyi artırdın da süte, ete niye zam yaptın? Yumurtaya neden zam yaptın?

Millet bu ittifaka umutla bakıyor, heyecanla bakıyor. Bu heyecanı yok etmemek lazım. Bu umudu yıkmamak lazım… Biz Demokrat Parti teşkilatları olarak diyoruz ki bu ittifakın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı 13. cumhurbaşkanımız olacaktır. Bize ısrarla soruyorlar. 6’lı masanın arkasında kim var diye. Buradan ilan ediyoruz, bütün Türkiye duysun. Saraydaki Recep Tayyip Erdoğan da duysun. 6’lı masanın arkasında biri var: Adı sarı saçlı, mavi gözlü dev adam!

Israrla ‘Recep Tayyip Erdoğan giderse ülke yıkılır’ diyorlar! Hadi oradan be! Bu cumhuriyetin kurucusu Atatürk öldü, bu cumhuriyet yıkılmadı da siz gidince mi yıkılacak! Artık gidiyorlar, gittiklerini görüyorlar. Gördükleri için de her gün saçmalamaya devam ediyorlar. Bize DP olarak sürekli soruyorlar, ‘siz kimin yanında olacaksınız’ diye soruyorlar. Biz 17-25 Aralık’ta 700 bin dolarlık saati rüşvet diye alan hırsızların yanında olmayacağız. Biz Atatürk’e zalim ve kafir diyenlerin yanında olmayacağız.

Cumhurbaşkanı adayımızı ilan ediyorum. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, Ne Mutlu Türk’üm Diyene yazılarını yeniden dağlara yazan olacak. Andımızı yeniden okullarda okutan olacak. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çalmayacak, çaldırmayacak. Bu milletin birliğini, beraberliğini sağlayacak, yüreği insan sevgisi ile dolu, ayrıştırmayan ötekileştirmeyen birisi olacak. Millet İttifakı’nın adayı dili, dini, ırkı önem arz etmeden Mustafa Kemal Atatürk’e asker olan birisi olacak. İnşallah bu birlikteliğimiz ilk seçimlerde zaferle neticelenir” dedi.

DP’li Enginyurt’un konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, konuşmasının sonunda ayakta alkışlandı.

“BİZ EKİLİR EKİN GELİRİZ, EZİLİR UN GELİRİZ, BİR GİDER BİN GELİRİZ”

DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un ardından bu kez kürsüye, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin geldi. Girgin; “İstanbul’da, her türlü alaveraya, dalavereye karşı, her türlü baskıya karşı bir rüya gerçekleştirildi ve o rüyanın sonunda diken battığı yerden çıktı. 25 sene sonra CHP olarak ittifakla birlikte İstanbul’u aldık. İstanbul Belediyesi’nin alınması canlarını o kadar acıttı ki, aradan 3 yıl geçti, 3 yıla rağmen bugün İstanbul’da, İstanbullular yargılandı, Ekrem İmamoğlu yargılandı. Yarın Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanması var. Bizi mahkemeden mahkemeye koşturuyorlar. Bizi baskılarla yıldırmaya çalışacaklarını sanıyorlar, ancak yanılıyorlar. Biz ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz” diyerek konuşmasını tamamladı.

“GELİYOR GELMEKTE OLAN…”

Milletvekili Girgin’in ardından kürsüye gelen CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise 20 yıldır ülkeyi yöneten saray düzeni, hükmetme anlayışı, egemen olma gücü, ulusu ümmet yapma savaşı, yurttaşı kul köle yapma isteği toplumumuzda inanç ve köken üzerinden ayırıcı uygulamaları, Atatürk ve cumhuriyetin eserlerini değersizleştirici, demokrasiyi daraltan intikamcı uygulamalarla halkımızı bezdiren bir otoriter rejimi uygulandığını belirterek; “Yokluklara rağmen kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyetin ilk yıllarında bile bu ulusun fertleri yoksulluğu bu seviyede yaşamadı. Akaryakıt fiyatları tutuştu. Gübre, ilaç ve tohum fiyatları yüzünden tarlalar boş kaldı. Beslenemeyen büyükbaş hayvanlar kesime gönderiliyor. Çiftçiyi bitirdiler, küçük esnaf nefes alamaz oldu. Ama birileri 5-6 yerden ballı maaş alarak yaşanan krizden hiç etkilenmeden yaşamını sürdürüyor. Emeklisine, esnafına, çiftçisine, çalışanına bu zulmü yaşatanlar hesabını sandıkta verecekler. Çünkü geliyor gelmekte olan” dedi.

“TARIM YENİDEN YEŞERECEK”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise muhtarlara; “Sizlerin tüzel kişiliklerinizi, haklarınızı, çalışanlarınızı, ofislerinizi, odalarınızı iktidarımızda yeniden size vereceğiz. Bunları hak ediyorsunuz, hakkınızdır. İktidara geldiğimizde köy okullarında 1 öğrenci de olsa okullar açılacak. Gerekirse bir öğrenciye bir öğretmen tayin edeceğiz. Bunun dışında her köye bir ziraat mühendisi, bir veteriner, bir de ziraat teknikeri görevlendireceğiz. Tarım yeniden yeşerecek” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ ORTA ÇAĞ KARANLIĞINA HIZLA GİDİYOR”

CHP Muğla İl Başkanı Âdem Zeybekoğlu ise, “İl başkanı olarak bu topraklarda doğdum, bu topraklarda büyüdüm. Eğitimimi bu topraklarda aldım. Aydınlanmamı, eğitimimi Milas’ta aldım. Ülkemiz orta çağ karanlığına hızla gidiyor. Bu karanlığı kurtaracak olan sizlersiniz. Ne zaman birlik ve dayanışma ruhumuzu omuz omuza verdiğimiz zaman orta çağ karanlığını kurtarabiliriz. Kimin vekil, kimin belediye başkanı olması önemli değil. Önemli olan kimin vali olması, kimin milli eğitim müdürü olmasıdır. Bu koşullarda CHP olarak Muğla’da iktidara ve seçime hazırız! Son kamuoyu yoklamalarında daha önceki seçime göre yüzde 5 oyumuz artmakta. Millet İttifakı olarak yüzde 67, Cumhur İttifakı ise yüzde 25, HDP ise yüzde 7 oy oranına sahip. Büyükşehir belediye başkanımız kamuoyu yoklamalarında yüzde 50’nin üzerindedir. Biz partimizi ne kadar büyütürsek iktidara o kadar hızlı gideriz” dedi.

Gece; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Parti Meclisi Üyesi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan’ın konuşmalarının ardından pasta kesimi ve eğlence ile son buldu.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİTSO : “İZMİR FUARINA RENK KATTIK ŞİMDİ SIRA OLİVİA İSTANBUL FUARINDA...”Önceki Haber

MİTSO : “İZMİR FUARINA RENK KATTIK ŞİMDİ...

Muhtarlık Seçimini İsmail Avcı KazandıSonraki Haber

Muhtarlık Seçimini İsmail Avcı Kazandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar