Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Çocuğunuzun konuşmasında farklılık hissediyorsanız dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuğunuzun konuşmasında farklılık hissediyorsanız dikkat!
Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Demet Çapraz, dil ve konuşma bozukluklarının erken dönemde fark edilmesiyle, kalıcı problemlerin çözülebildiğini, kurumlarında görev yapan Dil ve Konuşma Terapisti’yle ücretsiz tanılama ve seans uygulandığına dikkat çekti. Çapraz, velileri uyararak eğitmenlerden mutlaka diploma istenmesi gerektiğini, terapist unvanına sahip olmayan kişilerin çocuklarda kalıcı hasar bırakabileceğini vurguladı.

Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada canlılar arasında insanı farklı kılan konuşabilme yetisinin, yaşam boyu iletişimde önemli bir yer edindiğine vurgu yapıldı.
Kurum Müdürü Demet Çapraz, dil ve konuşma bozuklukları, gecikmiş dil gibi sorunların erken dönemde tespit edilmesiyle tamamen giderilebileceğine değindi. 
Kekemelik, akıcı konuşma bozukluğu, afazi, gecikmiş dil, dudak-damak yarıklıkları, yaygın gelişimsel bozukluk kaynaklı konuşma sorunları üzerine Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Dil ve Konuşma Terapisti Aziz Gürel’in Prompt, Floortime, kekemelik terapisi gibi yöntemlerle eğitimlerde bulunduğunu belirten Çapraz, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı raporları doğrultusunda seansların ücretsiz biçimde verildiğini duyurdu.
Yetkisiz kişilere dikkat! Diploma isteyin…
Bazı özel eğitim kurumlarında, Dil ve Konuşma Terapisti olmayan kişilerin ailelere ‘terapist’ gibi tanıtılarak bilimsel yaklaşım dışında eğitim verildiğini, bunun da çocuklarda geri döndürülemez hasarlar oluşturabileceğini aktaran Çapraz, “Bazı velilerimizin yanlış yönlendirilmesi sonucunu terapist unvanı olmayan kişiler tarafından eğitimlerin planlandığını üzülerek duyuyoruz. Velilerimizin bu tür durumlarda eğitmenlere diplomalarını sormalarını tavsiye ediyoruz. Çocuklarımızın geleceği için, kalıcı dil ve konuşma sorunları oluşmaması açısından velilerimizin özellikle dil ve konuşma problemlerinde bünyesinde Dil ve Konuşma Terapisti bulunan özel eğitim kurumlarının tercih edilmesi gerekiyor. Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak biz ön tanı ve değerlendirmeleri ücretsiz biçimde sağlayarak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Merak edilenler hakkında bilgi almak için bize sosyal medya hesaplarımız ve 0532 177 45 85 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas Ülkü Ocaklarından, Temel robotik ve kodlama kursuÖnceki Haber

Milas Ülkü Ocaklarından, Temel robotik v...

Milas Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı BugünSonraki Haber

Milas Belediyesi Olağan Meclis Toplantıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar