BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

Belediyeden Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Hamlesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediyeden Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Hamlesi
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Milas Belediyesi ürettiği projelerle fark yaratmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte kırsalda yaşayan vatandaşlar için projeler üretilmesinin yanı sıra yapılan desteklerle üretici rahat bir nefes alıyor.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Milas Belediyesi ürettiği projelerle fark yaratmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte kırsalda yaşayan vatandaşlar için projeler üretilmesinin yanı sıra yapılan desteklerle üretici rahat bir nefes alıyor.
Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların ekonomik refah seviyelerini arttırmak, vatandaşların yangın nedeni ile yaşadıkları ekonomik gelir kaybını telafi etmek ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile alternatif gelir yaratabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle geçtiğimiz yılın ağustos ayında yaşanan yangın felaketinin ardından mağdur olan vatandaşlara yapılan destekler, bölge insanının rahat bir nefes almasını sağladı.
“YAPILAN DESTEKLER MEYVELERİNİ VERİYOR”
Milas Belediyesi sadece gündelik yardımlarla değil, hayata geçirdiği projelerle üretim sürekliliğini de arttırıyor. Yangın sonrası, bu felaketten etkilenen 11 kırsal mahallede halı ipi dağıtılırken, KOZABİRLİK ile yapılan iş birliği doğrultusunda üreticilere ipekböceği larvası dağıtıldı. Sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla hayata geçirilen bu projeler ilk meyvelerini vermeye başladı. Akçalı Mahallesi’nde üreticiye dağıtılan ipekböceği larvaları koza verdi ve bu kozalar KOZABİRLİK tarafından üreticiden alındı. Yine aynı şekilde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde dağıtımı gerçekleştirilen halı ipleri de kırsalda yaşayan vatandaşlara hem ek gelir kaynağı oluyor hem de Milas halıcılığının gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor.
“ÜRETİCİMİZİ HER ZAMAN DESTEKLEDİK VE DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, göreve geldiği günden bugüne her zaman üreticiyi desteklediklerini vurguladı. Başkan Tokat, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün kurulmasıyla birlikte çalışmalarımızı hızlandırdık. Kırsal kalkınmayı çok önemsiyoruz. Hem bölgede yaşayan insanlarımızın kendi mahallelerinde kalmasını sağlıyor hem de onlara alternatif gelir kaynakları yaratıyoruz. Bu kapsamda ipekböceği dağıtımımız ve halı ipi dağıtımımız ile birlikte hemşehrilerimiz kendilerine gelir sağlıyor. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu desteklerimiz ve yardımlarımız ilerleyen süreçte de artarak devam edecek.” dedi.

 

 

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO Milas’ta Buğday ve Arpa Alımlarına BaşlıyorÖnceki Haber

TMO Milas’ta Buğday ve Arpa Alımlarına B...

Terzioğlu Yaşamını YitirdiSonraki Haber

Terzioğlu Yaşamını Yitirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar