BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

BAŞKANDAN KAMUOYUNA, ‘MİLASSPOR’A SAHİP ÇIKIN’ ÇAĞRISI…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKANDAN KAMUOYUNA, ‘MİLASSPOR’A SAHİP ÇIKIN’ ÇAĞRISI…
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Milas’ı Muğla Süper amatör kümede temsil eden Yeni Milasspor kulübü hakkında açıklamalarda bulundu. Kulübün kötü yönetilişi için üzüntü duyduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Tokat eski yönetimin görevi derhal bırakmasını yeni seçilen yönetimin, taraftarın ve camianın kulübe sahip çıkması gerektiğini belirtti.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Yeni Milas spor kulübü hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Başkanlık makam odasında gerçekleşen basın toplantısında Milas’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Tokat ,”Son günlerde bizim de üzerimize çok gelinen Milas spor meselesiyle ilgili konuşmak istiyorum” dedi.

Ortada bir yönetim var mı yok mu belli değil

İki açıdan çok üzücü bir durum diyerek sözlerine başlayan Tokat ; “  Öncelikle bende Milas spor üyesiyim.Kulübümüzüniçinde olduğu durum  ve son genel kurul ve sonrasında ortaya çıkan hukuki ve idari süreçler toplumu olduğu kadar bizlerde rahatsız ediyor”dedi.

Bu konuda bizden sürekli inisiyatif kullanmamız ve sürece müdahale etmemiz gerektiği konusunda talepler ve şikayetler söz konusu oluyor diyerek sözlerine devam eden Başkan Tokat “Evet bir Milas spor taraftar olarak çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Yani şu anda ortada bir yönetim var mı yok mu tam olarak belli değil” dedi. 

Müthiş bir başarısızlık söz konusu.  

 Milas sporun tarihinin en dip  dönemlerini yaşadığını ve ortada müthiş bir başarısızlığın söz konusu olduğunu belirten Tokat  “Şeffaflıktan çok uzaklaşan gerçekten her türlü geliri, gideri, karar defterleri ve işlemleri ile toplumdan taraftardan tamamen kopmuş, neyin ne olduğu belli olmayan bir  süreci yaşıyoruz. Kongre öncesindeki yönetimde sanırım bir başkan ve bir yönetici kalıp süreci bir şekilde götürmeye çalışıyorlar. Başarısız bir yapılanma çünkü ortada yönetim diye bir şey yok. Sportif olarak da bakıldığı zaman ve Milas  spor bu yönetimde son iki döneminde düşmekten kurtuldu biliyorsunuz.

Gelir kalemlerinde her hangi bir girdi çıktı görülmüyor..

Bir önceki sezonda son maçta,bu senede bizim devreye girip biraz sporcuların ve teknik kadronun maddi yükünü ve manevi yükünü sırtlayıp en azından ligi kurtarma süreci sağlandı. Tabi bu arada kulübün gelirleri var. Başta otopark geliri ve kulüp binasında yemek hizmeti verildiği ilişkin duyum var. Benim gördüğüm kadarıyla hem genel kurula sunulamayan, hem de incelemelerde kulübe herhangi bir şekilde da girip çıkan şeffaf bir gelir kalemi maalesef görünmüyor.  Milas spor bunları hak etmiyor. 

Bu Kulüpte doğru dürüst bir yönetim varmı…

Dışa karşı biraz daha yani tutarlı olmak biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü toplumun önüne geçen insanların her şeyleri kendilerine dikkat etmeleri gerekir. Yani bu kulüp ne hale geldi. Yönetimin şöyle düşünmesi lazım. Ben bu kulüpte ne yapabiliyorum  yada  ne yapamıyorum. Genel kurula gidiyorum kaybediyorum gene bırakmıyorum. Mahkemeler açıyorum, davalar açıyorum, tedbir kararlar alıyorum. Bu süre içerisinde kulübün düşmesi gündeme geldiğinde bu dava ve tedbir kararlarını bahane edip devir yapamıyorum diye dövünüyorsunuz. Şimdi mahkeme ortadan kalktı, tedbir kararı tamamen kalktı. Bu sefer de üst mahkemeye yapılan itirazlar bahane edilerek kulüp yine devredilmiyor. Yani bu kulüptedoğru dürüst  bir  yönetim var mı?

Yapamıyorsan bırakacaksın….

Kulüp bu gün bu haldeyse sorumluları kulübü yönetenlerdir.Kulübü yönetenler burunları havada ve kendilerine toz kondurmuyorlar ama bu durumdan kendilerinden başka herkes sorumlu.Kulüp mahkemelerde sürünüyor ve sürecin önünü  tıkadıklarını görmezden geliyorlar. Yapamıyorsan bırakacaksın. Genel kurulu kaybettiysen bırakacaksın.Kulübü genel kurula götüren zaten sensin. Öncelikle kulübün menfaatleri önemlidir.Bahaneleresığınarak kendi çıkar ve bireysel hırslarını kulübün önüne geçirmeye kimsenin hakkı yok.

Genel kurul kararına saygı gerekir

Secimi kazanan ekibinde  biraz daha gayretli olarak bu işi alma ve götürme iradesini ortaya daha net götürmesi lazım. Lig bitiyor ve gelecek yılın planlamaları yapılması,yolçizilmesi bir ekip oluşturulması lazım.Bu açıdan öncelikle açık ve samimi olarak bu kulübü mahkemelere götürmüş olan bu yönetimin bir an önce görevi bırakarak yeni yönetime bırakması gerekiyor.Genel kurul iradesine saygı bunu gerektirir. Genel kurula saygı duymayan zaten kulübe de saygı duymaz. Kongreyi kazanan yönetime bu devir işleminin yapılması için  başta Dernekler masası olmak üzere devletin ilgili kuruluşlarının da devreye girmesi gerekir.

Camia ve taraftarlar kulübe sahip çıksın

Kongreyi kazanan yeni yönetimimde bu süreci götürmek istiyorsa bir araya gelip bu  işi hizaya sokması gerekir. Gerek basın, gerek taraftar, gerek devletin resmi kurumlarının kanallarıyla gerekli baskıları oluşturması gerekir.Böylekeyfilik olmaz, bu kadar mı sahipsiz bu kulüp.Camia ve taraftarlara da seslenmek istiyorum.Bu kulübü seviyorsanız sahip çıkın. Bu gün bu kişi yarın başka kişi olabilir ama hiç kimse bu kulübü bu şekilde kullanamaz.Hiç kimse bu kulübü kendi çıkar ve hırslarına alet edemez.Bu kulübün sahibi taraftarı, seyircisi.

Bu kulüp tarihinde bu kadar trajedi yaşamamıştır.

Siz değerli basın mensuplarımızdan da rica ediyorum  sizlerdeduyarlı olarak bu konuya sahip çıkın. Bu kulüp tarihinde bu kadar trajedi yaşamamıştır.Eski yönetimimin görevi bırakmaması, ilgili kurumların bu devir teslimi bir an önce yapmamaları, kongreyi kazanan yeni yönetimin ortaya çıkıp biraz daha ortaya inisiyatif koymaması gibi sebepler ortaya çıktığı taktirde ben buradan camiaya çağrı yapıyorum hep birlikte kulübe sahip çıkalım, gerekirse imza toplayıp kulübü kongreye götürelim.

Atıl durumda olan bu kulüp  ligden bir çok takımı çekmiş küme düşmekten son anda kurtulmuş durumda. Davalarla ,itirazlarla, yüksek mahkemelerde koşan insanların  kulübe verebilecek bir şeyleri  olmadığı net olarak görüldüğü bir ortamda  biz bu kulübü bu kadar derbeder bırakamayız.

İmza toplayıp kulübü genel kurula götüreceğim..

Bir an önce bu işlemlerin yapılıp genel kurul kararının hayata geçirilmesini bekliyorum.Olmadığı taktirde önümüzdeki haftadan itibaren çıkıp bizzat kendim imza toplamaya başlayıp kulübü tekrar genel kurula götüreceğim.Bu süreçte genel kurula yeterli faaliyet,bütçe ve raporların sunulamadığını, yine ilgili mercilerde kulübün şeffaflığı ile ilgili titizlik ve şeffaflık sağlanmadığını üzülerek görüyoruz.Kulüp binasının kime ait olduğu belli değil.Kulübün taraftarlı ve duayenleri bu yönetimden tamamen umudunu kesmiş durumda.Bir  insanın kendisine, kulübüne ve Milas’a saygısı varsa  bunları düşünmesi lazım.Bu işi layıkıyla yapacak birisi elbet çıkacaktır. Milas spor çok köklü,  tarihi derin, başarılarla dolu ve geleceği de yine başarılarla geçecek potansiyele sahip kulüptür.Camiamızın üzerinden de bu ölü toprağının kalkması lazım.Bu kulübü hep birlikte kollamamız ve yüceltmemiz lazım. Böyle kişisel hırs ve menfaat hesaplarından arındırmamız lazım.İnşallah siz basın mensuplarıyla bunu en kısa sürede başarırız”dedi 

Bir basın mensubunun kamu oyunda   Yeni Milas sporun Milas Belediye spor ismini alması konusunda bir beklentisi olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Tokat ,Milas Belediye spor öncelikle salon sporlarına önem veren bir kulüp ancak Milas sporun yararına olacaksa eğer biz varız, Bizim arma sevdamızı herkes bilir diyerek basın toplantısını sonlandırdı..

 

 

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile 'Halk Gününde" yoğun ilgiyle güne başladı.Önceki Haber

Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile 'Hal...

NÜFUS HİZMETLERİ ARTIK DAHA HIZLISonraki Haber

NÜFUS HİZMETLERİ ARTIK DAHA HIZLI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar