BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

ATAPARK PROJE YARIŞMASI AÇILSIN...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATAPARK PROJE YARIŞMASI AÇILSIN...
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Milas, hızla büyüyen bir şehir. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük turizm merkezlerinden biri olan Bodrum yarımadasının geçiş noktasında. Üstelik, Bodrum Yarımadası’nda yeni turizm yatırımı yapılacak yer neredeyse kalmadı.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Çok uzun sahilleri, muhteşem orman ve bitki örtüsüyle Milas, yeni turizm yatırımlarının da gözdesi konumunda. Halihazırdaki ikinci konut alanlarımızın genişliği de biliniyor. 

Üstelik, Muğla’nın ilk Organize Sanayi Bölgesi de bitmek üzere, 52 fabrika birkaç yıl içerisinde faaliyete geçecek. Bu da nüfusun ve yerleşimin daha da artmasına neden olacak.

İhtiyaçlar ve nüfus giderek artıyor. Milas, artık koskoca bir kent oldu ve yollarımız, meydanlarımız artık yetmiyor, ihtiyaca cevap vermiyor.

Şehir parkı, Süs Yolu, Atapark’ımız, artık bu büyüyen nüfusun ihtiyaçlarını karşılamakta çok yetersiz kalıyor. 

Eski Hükümet Konağı ve hemen arkasındaki eski Kapalı Spor Salonu da depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı. Sayın Kaymakamımız, buraların da yeşil alan olarak bırakılacağını, yeni Kaymakamlık binasının başka yere yapılacağını açıkladı.

Pek çok Milaslı, buraya sanki başka binalar yapılabilecekmiş gibi sanıyor ve nihayet büyük bir meydana kavuşan Milas’ın meydanının kaybolmasını istemiyor. 

Bu arada, burasıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar da yapılıyor. 

Biz, Milas Kent Konseyi olarak, bize de iletilen bu yoğun taleplere ilişkin olarak, yıkılan Hükümet Konağı ve Kapalı Spor Salonu’ndan  kalan alanın, yanındaki Atapark’labirleştirilerek, çay bahçeleri, fıskıyeli havuzu, yeni dikilecek ağaç ve çiçekleri, otoparkıyla birlikte, bir bütün olarak Milas Kent Meydanı olarak korunması ve bütünlük kazanması için, bir proje yarışması yapılması gerektiğini düşünüyor ve tüm ilgili kişi ve kurumlara duyuruyoruz.

Kaymakamlık, Belediye, Odaların temsilcilerinden oluşan bir jürinin, yarışmaya katılacak projeleri inceleyerek, en uygun bir projeye karar kılmalarını ve bunun belediye eliyle uygulamaya sokulmasının, Milasımıza çok şeyler katacağını, insanlarımızın sosyal hayatlarına yeni bir soluk olacağını düşünüyoruz.

Bu bütünleşik projede mermer ve beton kullanımının en az seviyede tutulmasını, yine Milaslı hemşehrilerimizin yoğun talepleri olarak öneriyoruz. 

Böylece, mevcut tüm ağaçları koruyarak, yeni projeye uygun yeni ağaçlar dikilerek ve yeşil alanlar oluşturarak, Milas’a yakışan yeni bir parka kavuşmak istiyoruz.

Tüm yetkilileri ve Milaslıları, ödüllü bir Kent Meydanı Proje Yarışması önerisini değerlendirmeye davet ediyoruz.

Milas Kent Konseyi

Yürütme Kurulu

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milaslı Muhtarlardan Anıtkabir ve TBMM ZiyaretiÖnceki Haber

Milaslı Muhtarlardan Anıtkabir ve TBMM Z...

LGS’nin Şampiyonu Özge KolejiSonraki Haber

LGS’nin Şampiyonu Özge Koleji

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar