BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

10. EGE TİYATROLAR BULUŞMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10. EGE TİYATROLAR BULUŞMASI
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
2014 yılında kurulduğundan beri gerek bölgesinde gerekse de ülke içindeki sanatsal etkinlikleri ile Tiyatro sanatına anlamlı katkılar sağlayan Ege Tiyatrolar Birliği(Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği) 10. Buluşmasını 5-7 Kasım 2021 tarihlerinde Balıkesir Altıeylül ilçesinde yapacak.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Senelerdir yaptığı Tiyatro Kampları, iki  sene önce  kaybettiğimiz değerli tiyatro insanı akademisyen Prof. Dr. Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri, tiyatro buluşmaları gibi etkinlikler ile tiyatro camiasında önemli yeri bulunan Ege Tiyatrolar Birliği(Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği) şimdi de 10. Ege Tiyatrolar Buluşmasını gerçekleştiriyor. Daha önce İzmir, Edirne, Denizli, Fethiye, Milas, Söke, Kuşadası ve Uzunköprü buluşmalarını yapan birlik bu kez Balıkesir Altıeylül’de buluşacak.
Yetişkin oyunları, çocuk tiyatrosu, söyleşi ve atölyelerin yer alacağı buluşmada birliğim geleneksel toplantısı da yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Çanakkale Rino Sanat oyunlarıyla sahne alacak.Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, Avrasya Tiyatrolar Birliği Genel Sekreteri Kubilay Erdelikara, Turgut Özal Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Rasim Aşın ve OYÇED Başkanı Nazif Uslu “Pandemi ve Tiyatro” üzerine konuşacaklar. Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Yüksel Ünal’ın “Çöp Tenekesi” isimli gösterisinin yer alacağı etkinlikte Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni  Zekeriya Hocalar, Heykeltraş Namık Kemal Arıkan ve Akdeniz Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in birer atölyesi olacak.
Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler buluşma ile ilgili” Bu zor zamanları birlikte daha güçlü aşacağız. Sanatın birleştiren gücüne inandık. İnanıyoruz. Sanat dostu yerel yönetimlerin desteği ile kent buluşmalarımız sürecek. Ev sahipliğinden dolayı Altıeylül belediyesine, belediyenin sanat Direktörü
sevgili Onur Ayan’a ve sayın başkanımız Hasan Avcı’ya teşekkür ediyorum.” Dedi.
10. Ege Tiyatrolar Bululması’na ev sahipliği yapacak  Altıeylül Belediye Başkan Hasan Avcı ise buluşma için; “ Altıeylül Kent Sahnesi olarak ilk büyük organizasyonumuz ile perdelerimizi açıyoruz. 5-6-7 Kasım'da Ege'li Tiyatrolar Altıeylül'de Buluşuyor.  55 Tiyatro Temsilcisi'nin Genel Sanat Yönetmeni, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen Tiyatro ustaları, Oyun Yazarları, Akademisyenleri konuk edeceğiz. Ege Tiyatrolar Birliği'nin 10.büyük buluşması; 10 numaralı şehrimizin merkez ilçesi Altıeylül'de Altıeylül Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.Üç gün boyunca tiyatro gösterileri, söyleşiler,atölyeler, çocuk tiyatroları ile kentimizin her köşesinde sanata doyacak,tiyatronun ustalarını kentimizde ağarlayacak ve şehrimizi tanıtacağız. Kapalı ve açık oturumların olduğu bu büyük buluşmada siz değerli sanatseverlerimizle tiyatro sanatçılarımızı buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
24 Yaşında Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.Önceki Haber

24 Yaşında Trafik Kazasında Hayatını Kay...

SPOR GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDISonraki Haber

SPOR GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar